2015 m. gegužės 22 d.    
Nr. 20
(2140)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Mokinių adoracija

Marijampolės „Žiburėlio“
mokyklos-daugiafunkcio centro
moksleiviai, jų tėveliai,
seneliai, broliai ir sesės
adoracijoje Šv. Jono Pauliaus II
parapijos koplyčioje

Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai, tėveliai, seneliai, broliai ir sesės skubėjo į Šv. Jono Pauliaus II parapijos koplyčią, esančią Mokolų mikrorajone. Parapijoje prasidėjo ir visą parą tęsėsi nenutrūkstanti Švč. Sakramento adoracija. Pagarbinti Jėzų, esantį Švč. Sakramente, klebonas kun. Marius Rudzinskas pakvietė visas mokyklų, esančių parapijos teritorijoje, bendruomenes.

Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro moksleiviai adoracijai ruošėsi iš anksto. Tikybos mokytoja Aušra Adomavičiūtė priminė mokiniams, kad per Paskutinę vakarienę Jėzus įsteigė Kunigystės ir Švenčiausiąjį Sakramentus. Per kiekvienas šv. Mišias kunigui tariant Jėzaus žodžius, pasakytus Paskutinės vakarienės metu, šaukiantis Šv. Dvasios, Dievas nuolankiai nužengia iš dangaus, kad būtų su visais žmonėmis Švenčiausiajame Sakramente. Mokiniai žiūrėjo ir su tikybos mokytoja aptarė dokumentinį filmą „Vilties vaikai“ apie vaikų adoraciją su Šv. Jono bendruomenės kun. Antoine Thomas, atvykusiu į Lietuvą iš Naujosios Zelandijos. „Vilties vaikų“ programa yra skirta padėti vaikams gyventi realiu Jėzaus artumu Eucharistijoje, atsiliepiant į Šv. Jono Pauliaus II ir popiežiaus Benedikto XVI raginimą. Vaikams patinka ne tik žaisti, bet ir melstis.

Muzikos pedagogė Aldona Bekerienė su „Žiburiukų“ ansambliu išmoko animacijas „Dievo meilė tokia didelė“ ir „Dievui reikia manęs“ – giesmes su judesiais, kuriomis koplyčioje visi esantys šlovino Jėzų, esantį Švč. Sakramente, o mokiniai su Jėzumi kalbėjosi apie jiems svarbius dalykus. Jie garsiai meldėsi prašydami Dievą: Mokyk mane Tavo meile pasidalinti su tėvais, broliais ir seserimis, klasės draugais ir su visais... Padėk man juos gerbti ir mylėti, priimti tokius, kokie jie yra, o ne tokius, kokius aš norėčiau juos matyti. Brangusis Jėzau, padėk man patikti Tau visada, ką bedaryčiau, palaimink mano šeimą ir draugus. Dėkoju Tau, Jėzau, už nuostabiai sukurtą pasaulį. Greitai vėl Tave aplankysime Bažnytėlėje, nes žinome, kad Tu mūsų lauksi.

Mokytojos Aušros pakviesti mokiniai stengėsi atverti savo širdeles, kad Jėzus galėtų jas pripildyti savo ramybės, pasitikėjimo ir meilės, kuria konkrečiais gailestingumo darbais jie pasiryžo dalintis su kiekvienu žmogumi, kaip tai darė Jėzus. Mokytoja liudijo, kad Jėzus tikrai yra Švenčiausiame Sakramente, nes Jėzaus meilės paliesta ji iš netikinčio žmogaus tapo tikybos mokytoja.

Aušra Adomavičiūtė,
Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro tikybos vyr. mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija