2015 m. birželio 5 d.    
Nr. 22
(2142)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Panevėžio vyskupijoje

Biržų dekanate

Vaikai ir jaunimas susitiko Jėzų...

Pirmąją Komuniją priimantys
vaikai ir juos rengęs
kun. Ernestas Želvys (dešinėje)
bei klebonas kun. Algis Neverauskas

Vysk. Lionginas Virbalas SJ
suteikia Šv. Dvasios
dovanas jauniesiems biržiečiams

Biržai. Šv. Jono Krikštytojo ir aptarnaujamose parapijose šiais metais 116 vaikų priėmė Pirmąją Šv. Komuniją, o Sekminių išvakarėse 126 jaunuoliai – Sutvirtinimo sakramentą, kurį suteikė Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas SJ.

Pavasarį Bažnyčios liturgija tampa spalvinga ir jaunatviška. Bažnyčioje apstu jaunų žmonių, pasiruošusių susitikti su Jėzumi... Visus mokslo metus vaikams ir jaunuoliams vyksta katechezės, kurių metu jie ruošiasi priimti Pirmąją Šv. Komuniją arba Sutvirtinimo sakramentą.

Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia kiekvieną sekmadienį per vaikų šv. Mišias visus metus buvo pilna žaismingų jų šypsenų ir rimto mąstymo apie Dievo slėpinį, tikrą gyvą susitikimą su Juo Eucharistijoje. Didžiulis besiruošusiųjų sakramentų priėmimui būrys su savo katechetais mokėsi pažinti, pamilti ir gyventi su Jėzumi pamokėlių metu. Biržų vikaras kun. Ernestas Želvys buvo jų dvasinis vadas, kiekvienas šv. Mišias pritaikė to laikotarpio liturgijai, vaikams suprantama kalba tikėjimo tiesas perteikdamas gyvenimiškąja patirtimi ir liudijimu, remdamasis pavyzdžiais.

Metai prabėgo labai greitai. Norisi tikėti, kad jie išliko vaikų ir jų tėvelių gyvenimuose kaip ypatingi, svarbūs, ugdantys tikėjimo pradmenis ir brandinantys vaisius. Tai liudija iki graudulio iškilios Pirmosios Komunijos ir Sutvirtinimo sakramento priėmino iškilmės. Daugeliui šių žmonių norėtųsi tęsti susitikimus su kunigu ir mokytojomis toliau bendraujant šiltoje aplinkoje. Džiugina tai, jog žmonės visuomet turi galimybių susitikti, jei yra noro, o sudaigintas tikėjimo daigas turi pagrindą augti ir nenuvysti, jį nuolat prižiūrint. Juk atrastą meilę norisi išsaugoti. Tikiu, kad Biržų ir aplinkinių parapijų vaikai bei jaunimas pamilo Jėzų, todėl bendrystė su Juo tęsis...

Biržų klebonas kun. Algis Neverauskas, kunigai bei vyskupas L. Virbalas SJ džiaugiasi bažnyčios darbo vaisiais ir linki visiems noriai priimti Šventosios Dvasios dalijamą tikėjimo dovaną ir ja gyventi...

Sandra Balodytė,
Biržų dekanato referentė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija