2015 m. birželio 5 d.    
Nr. 22
(2142)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Gegužinės pamaldos kunigo tėviškėje

Gegužės 14 dieną Talkonyse (Pasvalio r.), kun. Alfonso Lipniūno-Lipnicko tėviškėje, vyko tradicinės Gegužinės pamaldos, į kurias susirinko maldininkai iš Pumpėnų ir aplinkinių kaimų, panevėžiečiai, kun. A. Lipniūno gerbėjai, A. Lipniūno mokyklos moksleiviai ir mokytojai, Panevėžio vyskupas Lionginas Virbalas SJ ir keletas kunigų. Pradžioje Pumpėnų klebonas kun. Domingo Avellaneda IVE pristatė Talkonis ir kun. A. Lipniūną. Pradėdamas pamaldas vysk. L. Virbalas pasidžiaugė: „Susirinkome mums brangioje vietoje, kur kunigas Lipniūnas gyveno, meldėsi, bendravo. Jis mus savotiškai priima į savo šeimą, į savo brangių žmonių būrį. Šeimoje visuomet yra gera būti, norisi bendrauti, draugauti, sutarti, padėti vieni kitiems. Ir ši šeima šiandien išsiplečia. Tai – A. Lipniūno progimnazijos šeima. Tai – mūsų didelė šeima, Bažnyčia, Pumpėnų parapija, kuri čia mus priima. Tai – ir visa mūsų vyskupija, kuri brangina kun. Alfonso Lipniūno atminimą. Tai – ir visa Bažnyčia, kuri žvelgia į tuos, kurie gyveno anksčiau, parodė ne tik gražų, bet tiesiog uždegantį, herojišką, nepaprastą pavyzdį. Ir jie yra įkvėpimas mums šiandien. Vienas iš tokių tikrai yra kunigas Lipniūnas. Labai norėtųsi, kad kuo plačiau jo vardas, gyvenimas būtų pažįstami, jo pavyzdys ir paskatinimas būtų atlieptas. Ačiū visiems, kurie čia susirinko į šeimą. O šeimoje svarbiausia, pati brangiausia, be abejo, yra mama. Dabar kreipsimės į Jėzaus mamą, giedodami Marijos litaniją, kad išgirstume paskatinimą sekti jos Sūnumi, gyventi ir aukotis dėl Dievo ir žmonių. Tegul ši kunigo Lipniūno, Bažnyčios, mūsų parapijų šeimos nuotaika jungia mus visus“, – sakė vyskupas.

Pamaldoms vadovavo vysk. L. Virbalas SJ. Litanijos invokacijoms atitarė Lipniūno progimnazijos jaunimo choras „Angelaičiai“, kuriam vadovavo mokytoja Loreta Palavenienė.

Po pamaldų montažą, paruoštą A. Lipniūno progimnazijos lietuvių kalbos mokytojos Gražinos Trybienės pagal kun. A. Lipniūno tekstus, suvaidino Goda, Paulina, dvi Viktorijos, Mindaugas, Viktoras ir Ugnius.

Progimnazijos direktorės pavaduotoja Rima Torozienė, pristatydama moksleivių montažą, sakė: „Esame vienijami bendro žemės lopinėlio –  kun. A. Lipniūno tėviškės. Gegužė – gražiausias laikas, kai Marijos vardu susirinkę žmonės meldžiasi, skiria pačias gražiausias giesmes, kai pavasario darbai beveik baigti, ir turime atokvėpio valandėlę, kai obelys žydi... Mus subūrė bendra kun. Alfonso Lipniūno mintis, kad reikia gyventi santarvėje, gyventi dorai, sąžiningai. Mes norime su jumis pasidalinti tuo kukliu pamąstymu pagal kun. Lipniūno žodžius“. Kun. Domingo padėkojo mokyklos bendruomenei už kasmetinį dalyvavimą šiose iškilmėse ne vien dėl to, kad ji pavadinta kun. A. Lipniūno vardu, bet ir dėl to, kad jie jaučiasi mūsų šeimos nariais. Jis padėkojo už tą palankumą, kurį patiria, dirbdamas besikuriančoje parapijoje Panevėžyje, šv. Mišias aukodamas Lipniūno mokykloje.

Kun. Algirdas DAUKNYS

Pasvalio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija