2015 m. liepos 3 d.    
Nr. 26
(2146)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Jaunimo dienos Alytuje

Mindaugo Vaičiulio nuotrauka

Birželio 27–28 dienomis Alytuje vyko džiaugsmo šventė – septintosios Lietuvos Jaunimo dienos „Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“ (Lk 12, 34), subūrusios apie 6000 jaunuolių katalikų. Jos kvietė 14–35 metų žmones dalyvauti renginyje, kuriame įrodyta, kad bažnyčioje lankosi ir turtus danguje kraunasi ir jauni žmonės. Jau nuo birželio 25 dienos Alytaus viešosiose erdvėse buvo vykdomos „Miesto misijos“, kurių tikslas – skleisti tikėjimą, supažindinti su Dievu ir papasakoti apie jo dangišką lobyną paprasčiausiai gatvėje. Prie misijų įvykdymo prisidėjo ir vaikai, ir suaugusieji: jaunesnieji buvo kviečiami vasariškai leisti laiką „vaikų sodeliuose“, o vyresnieji – dalyvauti „Kunigai kavinėse“ akcijoje, susitikti su kunigu puodeliui kavos ir užduoti rūpimus klausimus. Alytaus sporto ir rekreacijos centre vykusio atidarymo metu Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila sveikino jaunimą ir skatino suprasti, kas yra tas lobis. Buvo pristatoma kiekviena vyskupija ir šiais metais prisijungęs Lietuvos kariuomenės Ordinariatas, prisiminta Lietuvos Jaunimo dienų istorija. Vysk. Arūnas Poniškaitis kvietė pasimelsti specialia renginio malda, paskui įneštas Lietuvos jaunimo dienų kryžius, kuris šiais metais keliavo po visas Lietuvos vyskupijas. Lobio paieška tęsėsi Kauno vyskupo Kęstučio Kėvalo siūloma „širdies instrukcija“ – jis liudijo apie lobio paieškas ir kvietė jaunimą nebijoti. Po to siūlyta rinktis teminį užsiėmimą, tokių skirtingose Alytaus vietose buvo net 17. Juose dalyviai galėjo sužinoti apie gyvenimo prasmės paieškas, katalikybės ir pasaulietiškumo suderinamumo problemą, aktorius, žurnalistus, politikus, jų tikėjimą, išgirsti liudijimus. Vakare džiaugsmingai nusiteikusiai miniai teko surimtėti – norintieji galėjo atlikti išpažintį, pasikalbėti su kunigu, vyko adoracija.

Sekmadienis – antroji diena, prasidėjusi bendrais pusryčiais Jaunimo parke. Po to visi rinkosi Alytaus sporto ir rekreacijos centre ir iš naujo susipažino su visame pasaulyje išplitusia Gailestingumo vainikėlio malda. Šios maldos istorija prasideda būtent Lietuvoje, Vilniuje.

Po maldos jaunimas bendra eisena išėjo į miesto centrą. Pagrindinė miesto gatvė buvo pilna žmonių, jaunuoliai, keliaudami Rotušės aikštės link, liudijo tikėjimą, viltį ir meilę. Vidurdienį įvyko pagrindinis LJD įvykis – šv. Mišios. Čia susirinko ne tik dalyviai, savanoriai, organizatoriai, bet ir Alytaus miesto gyventojai bei svečiai. Šv. Mišių homiliją sakė vyskupas Arūnas Poniškaitis ir ragino visada būti atviromis širdimis, rasti laiko įsiklausyti, atrasti vieniems kitus, klausytis ir išgirsti savąjį kvietimą – pašauktojo gyvenimo ar santuokos. Svarbu nesustoti, nebijoti, pasitikėti ir eiti tuo keliu. Juk kiekviena diena – aukso vertės, nes ji suteikia progą atsiverti amžinajam gyvenimui, kuriam kiekvienas iš mūsų yra pašauktas. Uždarymo koncerte publiką savo charizma žavėjo pranciškonas, brolis Stan Fortuna, į LJD atvykęs iš JAV. Iki 1990 metų buvęs profesionalus džiazo muzikantas gyveno ispaniškoje Harlemo dalyje, pažino hip hopą ir repo muziką, vėliau tapo kunigu. Koncerto metu brolis žavėjo natūralia improvizacija bei nuolatiniu atviru santykiu su publika. Jis mokė, kaip gyventi su tikėjimu, dažnai kartojo: „Mums reikia meilės!“ tam, kad Jaunimo dienų dalyviai, nors ir pavargę, tačiau grįžę namo skleistų džiaugsmą, šilumą ir dalintųsi savo atrastu lobiu.

Pagal jaunimodienos.lt

Daugiau apie Lietuvos Jaunimo dienas rašysime kituose numeriuose.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija