2015 m. liepos 17 d.    
Nr. 28
(2148)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Neišdylantys įspūdžiai

Zarasiškiai Lietuvos
jaunimo dienose Alytuje

Visos Lietuvos katalikiškas jaunimas paskutinį birželio savaitgalį leidosi į savo širdies lobio paieškas. Žodžiai iš evangelijos pagal Luką „Kur jūsų lobis, ten ir jūsų širdis“ tapo septintųjų Lietuvos jaunimo dienų (LJD) Alytuje šūkiu.

Ankstyvą rytą išvykę iš Zarasų nekantravome greičiau pasiekti Dzūkijos sostinę. Laikas šioje džiaugsmo šventėje prabėgo labai greitai. Smagus buvo atidarymas, kurio metu susipažinome su ankstesnių Jaunimo dienų himnais ir vyskupijoms. Įspūdinga vyskupo Kęstučio Kėvalo katechezė apie savo lobį ir jo ieškojimą įsimins kiekvienam ir turbūt ilgam. Po to vykę teminiai užsiėmimai, kurių metu įvairių profesijų atstovai padėjo sužinoti, ar lengva būti kataliku skirtingose gyvenimo sferose. Po dienos, kupinos įspūdžių, nusiraminti padėjo susitaikymo pamaldos (kūnu net perbėga šiurpas, kai matai, kokia yra išpažinties jėga) bei itin charizmatiško kunigo, vienuolio pranciškono iš JAV Steno Fortūnos (Stan Fortuna) liudijimas apie meilę, kurios reikia kiekvienam ir kasdien...

Kitą rytą ramybę ir rimtį pratęsė bendra Dievo gailestingumo vainikėlio malda ir jaunimo eisena į Alytaus miesto rotušės aikštę, kur vyko šv. Mišios. Jas aukojo Lietuvos vyskupai, giedojo LJD choras bei grojo grupė ICHTUS. Tokios šv. Mišios būna tik kartą per kelis metus: 6 tūkstančiai jaunuolių meldėsi kartu ir džiūgavo galėdami švęsti tokį ypatingą sekmadienį. Savaitgalis buvo itin įsimintinas ir palietęs kiekvieną. Nuostabus jausmas per Jaunimo dienas ir vykstant namo po jų buvo suprasti, jog artimo meilė, bendrumas ir paprasčiausia (ypač nuvargusio savanorio) šypsena yra tikrasis gyvenimo lobis.

Nuoširdžiai dėkojame vadovams – kunigui Aivarui, Aurelijai, Editai – už rūpestį ir buvimą šalia, vairuotojui Vidmantui – už saugią kelionę. Dėkojame Zarasų rajono savivaldybei, finansavusiai pusę transporto išlaidų sumos, V. Ir A. Bakučiams – už paramą ir Zarasų parapijai.

LJD dalyvių zarasiškių mintys:

Eglė: Lietuvos jaunimo dienos labai patiko, nes nemaniau, kad galima pažinti Dievą kitokiais būdais, nemaniau, kad Dievas gali padėti įvairiose situacijose, pavyzdžiui, teminiai susitikimai parodė, kad visur yra Dievas, nors maniau, kad Jo negali būti arba išvis Jo nėra toje srityje. Labai sužavėjo šv. Mišios, netgi labiau nei koncertas. Ypač patiko giesmės, o psalmės lengvai įsimenamos ir priverčiančios kartu giedoti. Dar patiko susirinkęs jaunimas – savaip įdomios ir žavios asmenybės, turinčios savo nuomonę.

Arnas: Tikrai nesuklydau ir nenusivyliau nuvykęs į Lietuvos jaunimo dienas. Buvo smagu praleisti laiką kartu su bendraklasiais, daugiau ar mažiau pažinti naujus draugus ir drauges, dalyvauti programos renginiuose bei susipažinti su Alytaus miestu. Labai malonu, kai važiuojant autobusu mojuoja vieni kitiems, ir nesvarbu, ar pažįsta, ar ne. Išlydi irgi su šypsenomis ir mojuodami rankomis. Buvo labai gera pabūti su tiek jaunų žmonių.

Erika: Man Lietuvos jaunimo dienos labai patiko ir paliko daug gerų įspūdžių bei prisiminimų. Tokiame renginyje dalyvavau pirmą kartą ir tikrai nesigailiu. Buvo daug įdomių užsiėmimų, kurių metu galėjome susipažinti su naujais žmonėmis ir labiau pažinti save. Todėl aš labai džiaugiuosi, kad turėjau progą ten nuvykti!

LJD dalyvė Karolina Popovaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija