2015 m. rugsėjo 25 d.    
Nr. 35
(2155)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Po atlaidų pašventintas kryžius

Grupė vaitimėniškių
prie pašventinto kryžiaus
su klebonu kan. dr. Algiu Genučiu

VAITIMĖNAI. Medinė Šv. Kryžiaus Išaukštinimo bažnytėlė yra Tauragės rajono teritorijoje. Daug metų sekmadieniais mažytę, nė šimto gyventojų neturinčią parapiją aptarnauja Šilalės klebonas kan. dr. Algis Genutis ir vikarai Mindaugas Alekna ir Vaidotas Vitė.

Parapija turi savo zakristijoną, pročkelę, nedidelį chorą, pastoracinę tarybą. Vaitimėniškiai labai brangina šią jų teritorijoje esančią šventovę, rūpinasi šalia esančiomis parapijos kapinėmis.

Didžiausia šios parapijos šventė – tituliniai Šv. Kryžiaus Išaukštinimo atlaidai. Jiems rūpestingai pasiruošiama: bažnytėlė išdabinama gėlėmis, vainikais. Atvyksta giminaičiai, suvažiuoja vaikai, anūkai. Šiemet, darniai giedojo choras, vadovaujamas svečio vargonininko Kęstučio Kareivos, atvyko nemažai moterų ir vyrų, Šilalės Marijos legiono Apaštalų Karalienės prezidiumo narių bei eilinių legionierių ir pagalbininkų.

Atlaidams vadovavo ir homiliją sakė klebonas kan. dr. A. Genutis. Vyko procesija aplink bažnyčią. Po šv. Mišių šventoriuje pašventintas atstatytas kryžius, iškilęs vietoj ilgus metus čia stovėjusio seno ir sunykusio. Po šventinimo apeigų žmonės neskubėjo skirtytis namo: džiaugėsi naujuoju kryžiumi, kalbėjosi su iš toliau atvykusiais atlaidų dalyviais. Vaitimėniškiai džiaugėsi ir dėkojo Dievui, kad Jis juos myli ir leidžia turėti nors mažytę, bet savo parapijos bažnytėlę.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija