2015 m. rugsėjo 25 d.    
Nr. 35
(2155)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Atlaidai ir mugė

Prel. dr. Juozas Šiurys
atlieka apšlakstymo apeigas
Ričardo ŠAKNIO nuotraukos

Atlaidų procesija

Šventoriuje šurmuliavo mugė

ŽALIAKALNIS. Rugsėjo 6 dieną Kristaus Prisikėlimo parapijoje vyko Švč. M. Marijos Gimimo atlaidai. Pagrindines 11 val. šv. Mišias Kristaus Prisikėlimo Bazilikoje aukojo Telšių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios klebonas ir dekanas, prel. bažn. t. dr. Juozas Šiurys. Homilijoje prelatas kalbėjo, kad šiandien visiems krikščionims iškilo daug klausimų: kaip išsaugoti tikėjimą, kaip susigrąžinti į bažnyčią tuos tikinčiuosius, kurie suabejojo Dievu, nusigręžė nuo Jo, ką turime daryti, kad tikėjimas atgimtų šeimoje, kaip pasiekti, kad sakytume: „Tu esi mūsų Dievas“, ir išgirstume: „Tu esi mano tauta“? Modernus pasaulis daro viską, kad žmogų atitrauktų nuo tikėjimo, net maži vaikai per žaidimus įtraukiami į pasaulio dvasią. Lietuvių tauta patyrė daug vargo. Pasak prelato, mūsų karta dar prisimena, kuo buvo paversta ši bažnyčia, dar nepradėjus jai veikti pagal paskirtį. Šalia visada buvo Dievas, Marija, kuri yra tikėjimo pavyzdys. Ji įtikėjo ir pasakė „taip“. Ji irgi patyrė tremtį, daug vargo, netgi regėjo Sūnaus kančią ir mirtį, bet visada liko ištikima Dievui ir pasitikėjo Juo, išlaikė savo tikėjimą. Daug jaunų žmonių sako: „Melsiuosi, kai pasensiu“. Ne, jie nepasens, nes jie sieloje mirs jauni. Mes turime didelę brangenybę – tikėjimą, todėl nebūkime kaip elgetos, kurie turėdami kišenėje valstybės vadovo raštą „Jums suteikiamas išlaikymas iki gyvos galvos“, šito nežinojo ir mirė iš bado. „Žiūrėkite, kad taip neatsitiktų ir su tikėjimu. Mes ne tik turime jį branginti, bet ir liudyti kitiems, padėti jį atrasti“. Dar keliais pavyzdžiais – apie aklą žmogų ir žmogų be kojų, apie lapą ir grumstą – prelatas kvietė vienas kitam padėti, nenumoti ranka į bedievį kaimyną ir jam pagelbėti. „Mes visi privalome prisidėti prie pasaulio atnaujinimo, pasitikėdami Marija. Ji – visų mūsų motina, ji niekada neapleis“, – baigė homiliją prelatas.

Pasibaigus šv. Mišioms, skambant giesmei „Viešpatie Jėzau, mūsų Valdove“ nusidriekė ilga Švč. Sakramento pagarbinimo procesija aplink Baziliką, kuriai vadovavo prel. J. Šiurys.

Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidų sekmadienį šventoriuje šurmuliavo mugė, kurią surengė parapijos „Caritas“, vadovaujamas koordinatorės Jūratės Matikovienės. Mugėje lankytojai už auką galėjo įsigyti savanorių pagamintų rankdarbių. Ypač sudomino rankų darbo rožiniai, o mėgstantys saldumynus, galėjo paskanauti pyragaičių, saldainių bei pasivaišinti karšta arbata. Visus linksmino folklorinis ansamblis „Gadula“, vadovaujamas Andriaus Morkūno.

Jau tapo tradicija, kad Kristaus Prisikėlimo parapijos renginiuose dalyvauja Žaliakalnio seniūnijos (seniūnas – Bronius Girdauskas) bei bendruomenės centro „Žaliakalnio aušra“ (vadovė – Regina Margevičienė) atstovai.

Nuoširdi padėka klebonui mons. Vytautui Grigaravičiui už nuoširdų rūpestį parapijiečių dvasiniu gyvenimu ir gražiais atlaidais.

Birutė Vasylienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija