2015 m. gruodžio 11 d.    
Nr. 46
(2166)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai

Kauno arkivyskupijoje

Jonavos dekanate

Vikaro išleistuvės

Klebonas kun. Giedrius Maskolaitis
(kairėje) kun. Valdui Šidlauskui
įteikia parapijiečių dovaną

JONAVA. Ketvirtadienio rytas, lapkričio 26-oji. Šv. apaštalo Jono parapijos tikintieji į savo koplytėlę renkasi nelinksmais veidais, nes vyks jų pirmojo vikaro kun. Valdo Šidlausko išlydėtuvės į Raseinius. 2014-ųjų gegužę, tik tapęs kunigu, kartu su klebonu kun. Giedriumi Maskolaičiu paskirtas tarnauti Šv. apaštalo Jono parapijai. Abiems tai buvo visiškai naujos patirtys: kun. V. Šidlauskui, kaip jaunam vikarui, kun. G. Maskolaičiui, kaip klebonui. Teko daug ko išmokti, pažinti vienam kitą, kad būtų galima teisingai pasiskirstyti tarnystes, būti kuo arčiau žmonių, leisti parapijiečiams pažinti gilesnį tikėjimą... Kartu darniai dirbdami įgijo neįkainojamą patirtį. Šioje parapijoje kunigas Valdas ilgai neužlaikytas – jau 2015 metų gegužę perkeliamas tarnysei į Šv. apaštalo Jokūbo parapiją. Bet kartais tekdavo aplankyti ir buvusią parapiją. Šv. apaštalo Jono bendruomenė tą ketvirtadienį susirinko ištiesti atsisveikinimo ranką kunigui, kuris pirmasis ją ištiesė bendrystei ir pažinčiai, bendruomenės kūrimui.

„Atsitieskite ir pakelkite galvas“, – skaitė dienos skaitinį kunigas džiugiu balsu. „Įvairios bendruomenės suburia žmones, jungia jų kartu atliekamus darbus“, – kalbėjo toliau kun. V. Šidlauskas. Buvęs vikaras gilinosi į tai, kad Viešpats sugalvojęs puikiausią dalyką, kuris mus jungia, – šv. Mišias, Bažnyčią. Kaip šeimos nariai, gyvendami po vienu stogu, stengiasi vieni kitus pažinti, taip ir bendruomenėje stengiamasi pažinti vienas kitą: „Trokštu, kad visi būtų viena!“ (Jn 17, 21). Nors tobulo ryšio ar meilės nepasieksime, bet galime stipriai artėti prie to! „Tėve, Tu esi manyje, o aš esu Tavyje“ (Jn 17, 21) – tebūna vieningi visi Tau pavestieji! – drąsino susirinkusiuosius kunigo Valdo palinkėjimas. – Bet kokiu atveju anksčiau ar vėliau susitiksime!“

Išsiskyrimo žodį tarė daug Jonavos šv. apaštalo Jono parapijiečių, choristai, o klebonas kun. G. Maskolaitis juokaudamas pridūrė, kad tai – pirmasis vikaras, kaip užaugintas grūdelis išeina į pasaulį nešti derlių. Kunigui padovanota daug žvakių, smilkalų, nuotraukų. Kun. V. Šidlauskas palinkėjo, kad Jėzus savo rūpesčiu toliau globotų bendruomenę.

Lapkričio 29 dieną kun. V. Šidlauską išlydėjo ir Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos bendruomenė. Nuo gruodžio 1 d. kun. V. Šidlauskas pradėjo tarnystę Raseinių Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijoje.

Jūratė TC

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija