2016 m. sausio 15 d.    
Nr. 2
(2170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Malda į amžinybę palydėtas vyskupo tėtis

Sausio 6 dieną Kauno Švč. Jėzaus Širdies (Šančių) bažnyčioje malda į amžinybę palydėtas Kauno arkivyskupijos augziliaro vyskupo Kęstučio Kėvalo tėtis Antanas Kėvalas, kurį Viešpats pasišaukė sausio 3 dieną. Šiose laidotuvių Mišiose dėkota Dievui už krikščionišką vyskupo Kęstučio tėvelio gyvenimą, šeimą, išauginusią tris vaikus, melsta mirusiajam amžinosios ramybės Viešpatyje, stiprybės skaudžią žemiškojo išsiskyrimo akimirką išgyvenantiems artimiesiems.

Šv. Mišias drauge su vyskupu Kęstučiu aukojo Kauno, Telšių, Panevėžio, Kaišiadorių vyskupai, bemaž penkios dešimtys Kauno arkivyskupijos bei kitų vyskupijų kunigų, drauge meldėsi bažnytinių institucijų darbuotojai, parapijiečiai, šeimos bičiuliai ir draugai.

Homiliją pasakęs mirusiojo sūnus vyskupas Kęstutis dėkojo visiems už atjautimą, maldą ir sakė, jog šiomis nelengvomis dienomis ypač patyręs, koks didelis džiaugsmas yra tikėti, turėti viltį, atramą skausme, išgyventi tai su savo tikėjimo bendruomene, tikėjimo sesėmis ir broliais. Jau atsveikindamas su savo tėveliu, ganytojas nuoširdžiai pasidalijo trimis ypatingomis iš jo gautomis gyvenimo pamokomis. Pirmoji – ištikimybės Dievui ir Bažnyčiai pavyzdys: 40 metų sekmadieniais tėtis uoliai lankėsi Šančių bažnytėlėje, rajone, kur šeima ir gyveno. Antroji – tėviška ramybė ir padrąsinimas tuomet, kai sūnus po metų svarstymo su ašaromis šeimoje pasidalijo savo noru tapti kunigu. „Jei Dievas šaukia, aš pats nesuprantu šitų dalykų, bet jei tau taip atrodo, eik į priekį“, – tokie buvo tėčio žodžiai. Trečioji – Tėvynės meilės pamoka, kuri buvo gauta per Sausio 13-osios įvykius. Vyskupo Kęstučio prisiminimu, tėvas visą parą tada praleido savo ilgametėje darbovietėje – Šančių kareivinėse. „Šioje tautoje labai daug ryžto“, – sakė, įkalbinėdamas rusų karininkus nevažiuoti į gatves tomis niekam neužmirštamomis, dramatiškomis sausio dienomis.

Po šv. Mišių jų dalyviai palydėjo mirusįjį amžinojo poilsio Šančių kapinėse.

Kauno arkivyskupijos Informacijos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija