2016 m. sausio 15 d.    
Nr. 2
(2170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Rajono metų žmogus – „Caritas“ vadovė

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“
dekanatų vedėjos ir atstovai.
Dešinėje – Onutė Juodkienė

Lazdijai. Laikraščio ,,Lazdijų žvaigždė“ paskelbtoje apklausoje ,,Ką šiemet rinktumėte rajono Metų žmogumi“  pirmąją vietą triuškinančia pergale, surinkusi kur kas solidesnį balsų bagažą netgi už rajono merą Artūrą Margelį, rajono savivaldybės administracijos direktorių Audrių Klėjų bei Seimo narę Kristiną Miškinienę, laimėjo Lazdijų dekanato ir parapijos ,,Caritas“ skyriaus vadovė Onutė Juodkienė.

Rajono savanorių vadovė sakė tikrai nesitikėjusi pakliūti į tą sąrašą, o tuo labiau laimėti. Juk jame buvo žymūs žmonės. O ji pati bei karitiečiai bendrauja ir rūpinasi tais asmenimis, kurie dažniausiai neturi interneto ir kompiuterio, išmaniųjų telefonų. ,,Dėkoju Dievui už darbus, kuriuos darome su savanoriais, bei ,,Caritas“ kolektyvui ir visiems, balsavusiems už mane“, – teigė O. Juodkienė. Moteris sakė labai mylinti tuos žmones, kuriais rūpinasi. Dauguma jų sunkiai verčiasi, skurdžiai gyvena, kitus prispaudusi senatvės ar ligų našta. ,,Visą savo likusį gyvenimą, kiek jo dar skirs man Dievas, su savo kolektyvo savanoriais stengsiuosi būti naudinga šiems žmonėms. Jiems visi kartu padėsime, kiek leis jėgos. ,,Caritas“ veikla – svarbi mano gyvenimo dalis. Ir toliau bursiu savanorių kolektyvą, jautrų kitų skausmui. Juk, kaip sakoma, svetimo skausmo nebūna. Stengsimės padėti vargstantiems, kenčiantiems, priklausomybių kamuojamiems žmonėms. Teiksime ne tik dvasinę, bet ir materialinę pagalbą“, – kalbėjo O. Juodkienė. Vargstančius žmones, anot jos, dažniausiai lydi ir dvasinės problemos. Trečiadieniais ,,Caritas“ savanoriai renkasi parapijos namuose, kartu su jais meldžiasi, skaito Šventąjį Raštą. Juos į šiuos susitikimus atveda Dievo ieškojimas. Šie žmonės būna patenkinti kartu pasimeldę, pabendravę, pasidalinę savo problemomis. Supranta, kad gali būti laimingi ir turėdami mažiau nei kiti. Nors materialinės vertybės suteikia laisvę prabangiau gyventi, nusipirkti geresnių prekių, būstą, vis dėlto neretai ir turtuoliai jaučia dvasinę tuštumą. Tik dalindamiesi su kitais, mes praturtėjame dvasiškai ir tampame laimingesni. Juk dažnai didesnė laimė yra duoti nei gauti.

,,Caritas“ vadovė su savanoriais padeda vargstantiems ir priklausomybių kamuojamiems žmonėms prisikelti iš gyvenimo duobių, dovanoja jiems savo širdies šilumą, maisto, drabužių. ,,Labai džiaugiamės, kai mūsų globojami asmenys pradeda eiti doros keliu. Tai – mums didžiausia dovana ir atpildas už įdėtas pastangas“, – sakė O. Juodkienė, šiuo metu besisukanti kalėdinių rūpesčių verpetuose. Karitietės lanko senelių namų gyventojus, ligoninės Slaugos skyriuje besigydančius ligonius, bendrauja su jais, dovanoja saldumynų. Organizuodamos kalėdinę akciją ,,Ištiesk pagalbos ranką vargstančiam“, surinko nemažai maisto produktų, saldumynų, kuriuos paaukojo Lazdijų miesto įstaigos, verslininkai, pavieniai asmenys. Paruošę 90 kalėdinių dovanų krepšelių, savanoriai prieš šventes juos išdalija sunkiai gyvenantiems parapijos žmonėms, daugiavaikėms šeimoms, vienišiems, sergantiems, negalintiems vaikščioti asmenims.

Gruodžio 24-ąją parapijos namuose organizuotos Kūčios vienišiems parapijos žmonėms. Gruodžio 26 dieną vyko šventinis renginys, kuriame svečiavosi Kalėdų senelis, pristatyta muzikinė programa, išdalintos dovanėlės: saldumynai ir žaislai vargingai gyvenančių šeimų vaikams. Per Tris Karalius karitiečiai dovanojo muzikinę programą Senelių namų ir ligoninės Slaugos skyriuje besigydantiems žmonėms. ,,Su visu kolektyvu stengiamės ne dėl pripažinimo ar apdovanojimų, o norėdami padėti visiems vargstantiems, ligotiems, vienišiems asmenims, kad jie mūsų dėka taptų nors kiek laimingesni“, – sakė O. Juodkienė.

Dalia Nemunytė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija