2016 m. sausio 15 d.    
Nr. 2
(2170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Savivaldybės vadovai priėmė vyskupą ir rajono parapijų klebonus

MAŽEIKIAI. Gruodžio 17 dieną rajono savivaldybės meras Antanas Tenys priėmė ir su Šv. Kalėdomis sveikino Telšių vyskupą augziliarą Genadijų Liną Vodopjanovą OFM, vyskupo sekretorių kun. Haroldą Šneideraitį, Sedos kleboną dekaną kun. Modestą Ramanauską, Mažeikių Švč. Jėzaus Širdies parapijos kleboną, vicedekaną kan. Donatą Stulpiną, Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos administratorių, Mažeikių rajono garbės pilietį g. kan. Zenoną Degutį, Tirkšlių Kristaus Karaliaus parapijos administratorių kun. Arūną Bladžių, Pievėnų parapijos administratorių kun. Saulių Styrą. Susitikime dar dalyvavo Savivaldybės mero pavaduotojos Irena Macijauskienė ir Sigutė Bernotienė, mero patarėjas Vygandas Povilas Ostrauskis, Savivaldybės administracijos direktorius Bronius Kryžius, direktoriaus pavaduotojai Saulius Šiurys ir Eimantas Salatka.

Muzikinį sveikinimą dovanojo Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos direktorė Vaida Mikalauskienė ir šios mokyklos auklėtiniai, daugkartiniai šalies ir užsienio konkursų laureatai, akordeonininkai Vilius Mažeika ir Jonas Vozbutas.

Vyskupas G. L. Vodopjanovas OFM dėkojo už priėmimą, perdavė Telšių vyskupo ordinaro Jono Borutos SJ linkėjimus ir sveikinimus, padovanojo popiežiaus Pranciškaus encikliką „Laudato si“. „Šiame dokumente Popiežius kalba apie kūriniją. Jis sako, kad Žemė yra mūsų visų namai ir tais namais mes turime rūpintis, esame atsakingi už tai, kas juose vyksta. Jūs, mere, esate Savivaldybės, lyg ir šeimos galva. Linkiu jums sveikatos, stiprybės ir dėkoju už nuolatinę bendruomenių, organizacijų, jūsų rajone esančių parapijų globą. Dievo palaimos jums“, – kalbėjo vyskupas.

Meras A. Tenys dėkojo visiems kunigams, nuoširdžiai talkinantiems organizuojant įvairius renginius, ypač Mažeikių rajono garbės piliečiui g. kan. Z. Degučiui už tai, kad daugelis IX tarptautinio meno festivalio „Mažeikiai“ renginių vyko Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Į koncertus rinkosi daug žmonių. Jie turėjo galimybę ne tik mėgautis nuostabia muzika, bet ir dvasinga aplinka. Meras džiaugėsi ir tais klebonais, kurie rūpinasi savo parapijomis, bažnyčios pastatais. Savivaldybė irgi prisideda, kiek gali.

Vysk. G. L. Vodopjanovas OFM priminė popiežiaus Pranciškaus iškeltus tikslus: su dėkingumu žiūrėti į praeitį, su džiaugsmu gyventi šiandien ir viltingai žiūrėti į ateitį. „Juk visiems būna sunkumų, iššūkių. Tačiau jeigu nepatirsime džiaugsmo dabar, darydami įvairius darbus, viltis bus labai menka. Gyvenkime dėkodami, džiaugdamiesi ir viltingai“, – linkėjo vysk. G. L. Vodopjanovas OFM.

Pagal mazeikiai.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija