2016 m. kovo 4 d.    
Nr. 9
(2177)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Nusikaltusių asmenų sąrašas turi būti sudarytas ne tautiniu, o pilietiniu principu

Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos valstybės gynybinius pajėgumus, Kreipimasis 

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC), reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusius straipsnius apie esą žadamą skelbti nacių okupacijos metais veikusių policinėse struktūrose ir prisidėjusių prie žydų šaudymo asmenų sąrašą, paskelbė, kad ketina išleisti mokslinę monografiją apie Lietuvos policijos batalionus ir jų veiklą Nacių okupacijos metais. Monografijoje bus atskleista, kurie batalionai ir kurie asmenys buvo susiję su Holokaustu. Visų monografijoje minimų asmenų pavardės bus pateiktos knygos asmenvardžių rodyklėje, t.y. abėcėliniame vardų ir pavardžių sąraše, nurodant puslapius, kuriuose jie minimi. Atsiliepdamos į tai, nevyriausybinės organizacijos, padedančios stiprinti Lietuvos valstybės gynybinius pajėgumus, vasario 24 dieną kreipėsi į LGGRTC generalinę direktorę, Lietuvos Respublikos generalinį prokurorą, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininką, Vyriausybės kanclerį. Pateikiame šį kreipimąsi.


Zombinimas ne tik svetur

Algimantas Zolubas

Vasario 2 dieną per LRT televiziją buvo parodytas dokumentinis filmas „Zombiai. Kaip veikia melas“. Ar balta gali būti juoda? Manipuliacijos metodai ir tai atskleidžiantys būdai gali būti įvairūs. Filme vaizdžiai parodyta, kaip individą lengvai paveikia neteisinga daugumos nuomonė: https://www.youtube.com/watch?v=lLEiT9PeHSg. Toks reiškinys dar vadinamas minios sindromu.

 Filme demonstruojami eksperimentai gali būti kaip papildomas patvirtinimas fenomeno, vadinamo „socialiniu įrodymu“. Knygos, skirtos tirti poveikį žmonėms, autorius Robertas Čaldini tokį reiškinį paaiškina: Gerokai didesnė tikimybė, kad žmonės atsakys į jūsų prašymą sutikimu, jei sugebėsite juos įtikinti, kad tokie patys žmonės, kaip jie patys, taip pat davė savo sutikimą tuo klausimu. Ir pats lengviausias būdas įtikinti žmogų pakeisti savo elgesį ar mąstymą – pasinaudoti šia jo silpnybe.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija