2016 m. kovo 4 d.    
Nr. 9
(2177)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Bažnyčioje – koncertas malda, mero apdovanojimai

Lazdijų rajono meras Artūras
Margelis „Laisvės angelo“
statulėlę įteikia
kun. Ignui Plioraičiui

Lazdijų rajono meras Artūras
Margelis su „Laisvės angelo“
statulėlės laureatais

Kalba kun. Ignas Plioraitis

LAZDIJAI. Vasario 16-ąją Lazdijų krašto žmonės minėjo 98-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines. Šventinė programa prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Onos bažnyčioje. Jas aukojo klebonas kun. Nerijus Žvirblys. Melstasi už Lietuvą ir jos žmones, prašant Dievo, kad mūsų valstybė išliktų laisva. Per šv. Mišias paaukotos simbolinės atnašos – didžioji Lietuvos trispalvė, kaip krašto žmonių susitelkimo ir bendruomeniškumo simbolis, nes nešant šią vėliavą vieningai dalyvavo visų Lazdijų rajono savivaldybės seniūnijų gyventojai, aktyviai įsitraukę į vienybės žygį „Apjuoskime Lazdijų kraštą“; paaukotas žygio metu kartu su vėliava keliavęs metraštis, kuriame pasirašė bei gražiausius savo linkėjimus Lietuvai skyrė visi žygeiviai; kaip auka prie altoriaus buvo atnešta ir Lietuvos vėliavos spalvomis papuošta gėlių puokštė bei duona ir vynas – mūsų kasdienio darbo vaisius, kad jais pasisotinę gyventume begaline Dievo meile, ja pasidalintume su šalia esančiais.

Paskui bažnyčioje vyko koncertas „Ištarsiu Tavo vardą šventą“ bei Lazdijų rajono savivaldybės mero įsteigtų „Laisvės angelo“ statulėlių už reikšmingus nuopelnus Lazdijų kraštui ir valstybei įteikimas. Meras Artūras Margelis prisiminė mūsų senolių drąsiai ir garbingai nueitą kelią, vedantį Lietuvos valstybės atkūrimo link. „Galime didžiuotis, jog visais laikais nestigo drąsių, protingų ir savo gimtąją šalį besąlygiškai mylinčių žmonių, siekiančių Tėvynę vesti laisvės ir nepriklausomybės keliu“, – sakė meras A. Margelis. Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, jis ragino visus drąsiai ir vieningai žengti tautos didvyrių pramintu keliu bei savo prasmingais darbais toliau kurti ir stiprinti Lietuvos valstybę. Daug gražių sveikinimo žodžių išsakė ir šventės svečiai – Lenkijos Respublikos Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas, Seinų miesto burmistras Arkadiušas Adamas Novalskis (Arkadiusz Adam Nowalski) bei prof. Juozas Galdikas.

Jau tapo gražia tradicija, jog Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga už reikšmingus nuopelnus Lazdijų kraštui ir valstybei Lazdijų rajono savivaldybės mero padėkos raštais bei „Laisvės angelo“ statulėlėmis apdovanojami nusipelnę visuomenės veikėjai. Šiemet šie apdovanojimai ir piniginės 300 eurų dovanos bei Lietuvos trispalvės įteiktos kun. Ignui Plioraičiui – ilgamečiam Kapčiamiesčio Dievo Apvaizdos parapijos klebonui, kun. Juozo Zdebskio bendražygiui, visą gyvenimą besirūpinančiam gimtojo krašto žmonių patriotizmu bei dvasingumu; Jadvygai Sandienei – kovotojai už Lietuvos laisvę, politinei kalinei, Sąjūdžio veikėjai, aktyviai visuomenininkei, rezistencijos ir tremties muziejaus Lazdijuose įkūrėjai; Albertui Stumbrui – Lazdijų meno mokyklos mokytojui metodininkui, ilgamečiam šios mokyklos direktoriui, visą gyvenimą puoselėjančiam meilę muzikai, vaikams ir savo kraštui. „Laisvės angelo“ statulėlės laureatams bei šventinio renginio dalyviams muzikinius kūrinius skyrė Kauno muzikinio teatro solistas Liudas Mikalauskas, kuris nuostabiomis dainomis dar labiau praturtino šventę.

Po šventinio koncerto ir „Laisvės angelo“ statulėlių įteikimo ceremonijos visi renginio dalyviai iškilmingoje eisenoje žygiavo į Lazdijų miesto Nepriklausomybės aikštę, kur vyko vienybės žygio „Apjuoskime Lazdijų kraštą“ užbaigimas bei didžiosios Lietuvos trispalvės sutiktuvės.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija