2016 m. kovo 4 d.    
Nr. 9
(2177)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Vasario 16-oji – prasminga šventė

Savanoriai susikaupę maldai už Tėvynę

Šventės dalyvius sveikino
parapijos klebonas kan. Jonas
Paulauskas, rajono meras
Vaclovas Dačkauskas (kairėje)

GARGŽDAI. 98-ojo Lietuvos gimtadienio šventė prasidėjo 12 val. šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Darnia, gausia rikiuote atžygiavo apie 50 Krašto apsaugos Savanorių pajėgų (KASP) Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopos karių, vadovaujamų kuopos vado kpt. Gintauto Razmos. Su Lietuvos ir kuopos vėliavomis atžygiavo apie 30 jaunųjų šaulių. Jiems vadovavo laikinai einantis vado pareigas Aleksandras Jefimovas. Šventine apranga pasipuošę rinkosi parapijos katalikiškų organizacijų (ateitininkų, Marijos legiono) atstovai bei kiti, vertinantys Tėvynės laisvę.

Vikaras kun. Vytautas Liesis pamoksle įtaigiai kalbėjo apie didžiadvasiškumą, kaip dorybę, be kurios laisvė nebus patvari. „Visuomenei reikia žmonių, siekiančių aukščiausių idealų, pasiaukojančiai tarnaujančių kitiems ir pasiruošusių aukotis dėl didesnio gėrio, nesvarbu kiek tai kainuotų. Tuo pasižymėjo Nepriklausomybės akto signatarai ir laisvės kovotojai, kurie gynė mūsų šalį. Tik vidinė laisvė ir didžiadvasiškumas įgalins mus vykdyti didžiulius užmojus – ginti Tėvynės laisvę, aukotis ir dirbti ne savo, o Tėvynės „naudai ir žmonių gėrybei“. Tegu kiekvienoje širdyje šiandien skamba pasiryžimas: „Man tai rūpi!“ Viešpatie, man rūpi mano brolis, man rūpi Lietuva!“ – kalbėjo kunigas Vytautas.

Po pamaldų paklaustas, ar nėra problemų taip gausiai susirinkti į bažnyčią, kpt. G. Razma kalbėjo: „Mums nesunku susitelkti, nes Vasario 16-oji mums visų pirma yra Laisvės šventė. Mes suvokiame, kad Laisvė nėra duotybė, todėl šiuo laikotarpiu ypatingai yra reikalingas visuomenės susitelkimas. O kur geriau jį pradėti, jei ne Dievo namuose? Mes suvokiame, kad pirmoji Valstybės gynybos linija – asmeninė žmogaus laisvė. Ir kaip minėjo pamoksle kunigas, „Laisvė valstybėje neįmanoma, jei joje yra belaisviai, t. y. vidinę laisvę praradę žmonės“. Tai buvo priminimas, kad valstybės gynyba – visų piliečių reikalas, ne tik kariuomenės. Iš čia kyla supratimas, kad pagrindinis kario ginklas – ne kardas, o jo dvasia bei valia priešintis, kylanti iš tikėjimo. Bažnyčia su mumis tuo tikėjimu ir dalinasi, o mes semiamės įkvėpimo savo tarnyboje“. Jaunųjų šaulių vadas A. Jefimovas sakė, kad didelę įtaką vaikinams turi tai, kaip apie tokias šventes kalbama, kaip jos pateikiamos mokykloje, namuose, organizacijose.

Toliau šventė tęsėsi kultūros centro salėje. Patriotiškomis, Tėvynės laisvės kovas primenančiomis dainomis susirinkusius džiugino vokalinis ansamblis „Inmezzo“. Ne kartą atlikėjoms dainuoti entuziastingai padėdavo ir susirinkusieji salėje.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija