2016 m. kovo 12 d.    
Nr. 10
(2178)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Aptartos Šiluvos vystymosi galimybės

Šiluva – nors ir nedidelis, tačiau savo istorija bei reikšme išskirtinis miestelis. Deja, Šiluvą kamuoja tos pačios problemos kaip ir daugumą tokio tipo gyvenviečių Lietuvoje: nedarbas, gyventojų senėjimas, jų skaičiaus mažėjimas. Norint pagerinti padėtį, būtina imtis veiksmų: sudaryti patrauklias sąlygas verslui bei gyvenimui, didinti lankytojų srautus, garsinti bei formuoti patrauklų vietos įvaizdį.

2014 metais Raseinių rajono savivaldybės, Šiluvos seniūnijos, Bažnyčios bei Tytuvėnų regioninio parko atstovai kelis kartus rinkosi, aptarė esamas problemas, bendrai ieškojo jų sprendimų būdų. Toks susitikimas neseniai vyko Šiluvos seniūnijos patalpose. Jame aptarta nemažai aktualių problemų: dar pernai iškelta Zbaro kaime buvusio karjero rekultivavimo ir pritaikymo viešosioms reikmėms idėja, aptartos Šiluvos miestelio infrastruktūros gerinimo bei pritaikymo turizmui problemos, pratęsta pernykštė diskusija dėl kolumbariumo statybos Šiluvos kapinėse, aptarta, kaip vyksta pasiruošimas dviračių bei pėsčiųjų tako Šiluva–Tytuvėnai tiesimui. Šis projektas pamažu juda į priekį, neseniai baigti žemės išpirkimo darbai. Automobilių ir kelių direkcijos atstovo teigimu, įrengimo darbai turėtų prasidėti 2017 metais. Aptarta ir seniai svarstoma idėja sutvarkyti objektus Šiluvos prieigose, įrengti stendus bei atokvėpio vietas. Ieškoma įvairių galimybių šiam tikslui gauti finansavimą. Taip pat kalbėta ir apie Kryžiaus kelio per Šiluvos šilą atidarymą bei viešinimą: šis takas jau netrukus turėtų būti oficialiai pristatytas visuomenei.

Netoli miestelio yra verslo vystymui tinkami sklypai, tam reikia pritraukti investuotojus. Pasitarimo metu kilo idėjų, kaip imtis Šiluvos miestelio patrauklumo didinimo, viešinimo veiklų. Efektyviausia būtų paskleisti žinią plačiai, kad apie esamą galimybę būtų sužinota visos Lietuvos mastu. Be to, atsiradus gamyklai ar kitokiam verslo objektui ir esant poreikiui apgyvendinti kvalifikuotus darbuotojus iš kitų regionų, Šiluvoje yra visa patogi infrastruktūra naujiems gyventojams: gimnazija, netrukus planuojamas atidaryti vaikų darželis, patogus susisiekimas su Raseiniais, Kaunu, Šiauliais, netoli – Tytuvėnai su savo ežerais, abiejuose miesteliuose vyksta įvairi kultūrinė veikla.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija