2016 m. balandžio 1 d.    
Nr. 13
(2181)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Telšių vyskupijoje

Gargždų dekanate

Velykos – viltis, kad esame Jo mylimi

Gargždų parapiją aplankė
vyskupas Jonas Boruta SJ

Kryžių neša kunigai

Kryžių neša moksleiviai

Velykų ryto procesija

GARGŽDAI. Šv. Velykos nėra vienos dienos džiaugsmas ar įvykis. Taip manydami, to džiaugsmo nei pajuntame, nei gauname. Velykų tridienis mus kviečia pažinti Jėzų, žvelgti į Jį per Evangelijos pasakojimus, nes negalime gerbti ir mylėti to, kurio nepažįstame. Tad kiekvienas sekmadienis mums sudaro galimybę Jį geriau pažinti, išgyventi Velykas.

Didįjį ketvirtadienį Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje tikintieji įspūdingai išgyveno Paskutinės vakarienės prisiminimą. Kunigystė, šv. Mišios – Jėzaus dovana, palikta mums, ir mes ja galime naudotis jau daugiau kaip 2000 metų ir dabar kasdieninių šv. Mišių metu.

Didysis penktadienis – Kryžiaus kelias ir Jėzaus išgyventa kančia. Į ją mes žvelgime iš savo kasdienybės darbų, rūpesčių, tapatindami su Kristaus kryžiumi, melsdami ištvermės, lengvesnio gyvenimo kryžiaus. Tai liudijo gausi eisena paskui kryžių Gargždų miesto gatvėmis. Pirmieji kryžių nešti paėmė parapijos kunigai. Nešė katalikiškų organizacijų atstovai, moksleiviai, ministrantai, mokytojos. Grįžę į bažnyčią, jie dalyvavo Kristaus kančios pamaldose.

Visą Didįjį šeštadienį vyko Švč. Sakramento adoracija. Gausiai rinkosi moksleiviai, pavieniai asmenys, organizacijų atstovai. Adoracija vyko tyloje bei skambant giesmėms. Atvyko Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, pasveikino susirinkusius bažnyčioje prie Kristaus kapo, suteikė palaiminimą. Gausus giesmininkų būrys giedojo Kalvarijos kalnus. Velykų vigilijos pamaldose tikintieji su žvakėmis rankose atnaujino Krikšto pasiryžimus.

Kristaus Prisikėlimo pamaldose sekmadienį žmonės netilpo į erdvią bažnyčią. Iškilmingos procesijos bei šv. Mišių metu giesmininkams padėjo ir Gargždų muzikos mokyklos dūdų orkestras.

Velykų rytą popiežius Pranciškus skatino nebijoti, pasitikėti Jėzumi, kuris yra įsikūnijęs Dievo gailestingumas. Tad viltis, kad esame jo mylimi, padeda viską įveikti.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija