2016 m. balandžio 22 d.    
Nr. 16
(2184)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Atidaryta globėjų knygų lentyna

Bronius VERTELKA

Aktorius Gintaras Mikalauskas
ir Lietuvos nacionalinės kultūros
ir meno premijos laureatė
Ramutė Skučaitė prie bibliotekos
Globėjų knygų lentynos

PANEVĖŽYS. Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos Konferencijų salėje vyko susitikimas su šios kultūros įstaigos globėjais – kino, teatro ir televizijos aktoriumi, įvairių renginių vedėju Gintaru Mikalausku ir poete, dramaturge, rašytoja, Lietuvos Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureate Ramute Skučaite. Renginio metu buvo atidaryta bibliotekos Globėjų knygų lentyna ir pristatyta naujausių R. Skučaitės eilėraščių ir autobiografinės prozos miniatiūrų knyga „Nepaslaptis tokia balta“.

Lietuvos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos įgyvendinamo projekto „Bibliotekos pažangai 2“ metu visos šalies bibliotekos kviečiamos prisijungti prie iniciatyvos „Atrask vaikystės biblioteką“. Ja siekiama parodyti, jog bibliotekos nėra vien knygų skaitymo vieta. Jos pereina į kitą lygmenį ir tampa tarpininkėmis tarp bendruomenės, verslo, nevyriausybinių organizacijų sektoriaus. Šios iniciatyvos metu bibliotekos kvies ir skatins Lietuvoje žinomus ir autoritetą turinčius žmones tapti bibliotekų, kurie ją dar vaikystėje lankė, globėjais. Kartu su bibliotekų darbuotojais jie kurs ir įgyvendins projektus vietos bendruomenėse. Taip siekiama, kad kuo daugiau vietos gyventojų įsitrauktų į įvairias bibliotekos vykdomas veiklas.


Bažnyčioje – fotografijų paroda

Sveikinimai parodos autorei
Genutei Sereikienei (dešinėje)

KĖDAINIAI. Balandžio 10 dieną Šv. Jurgio bažnyčioje po sekmadieninių šv. Mišių parapijiečiai neskubėjo išeiti. Jie rinkosi pasidžiaugti Genutės Sereikienės fotodrafijų paroda „Akimirkų būsena“. Bičiulių šypsenos ir gėlių puokštės, gražūs žodžiai tikybos mokytojai, krašto literatei ir fotomenininkei Genutei buvo dovanojami apžiūrėjus jos fotografijas. Parodos autorė pasakojo, kaip gimė įamžinti vaizdai – tėviškės laukai, keleliai, žydintys sodai, dangus, vaizdai, atspindintys jos meilę tėviškei. Menininkė ypač džiaugiasi sustabdyta akimirka, kai saulės spindulių srautas švelniai skverbiasi pro bažnyčių langus vidun, paliesdamas senąsias lonkas ir altorių. Tytuvėnų bažnyčioje Dievo paveikslas, išglostytas saulės spindulių, 2009 metų parodos autorės fotografijoje atrodo stebuklingai. Ilgam prikausto žvilgsnį akimirka, kurioje laukų platybėje šėlsta begalinės didybės pūga. Kvepiantys gimtųjų namų sodai, rodos, skleidžia savo aromatą. Piliarodžių žiedai mena senovinius gėlių darželius. Prie kiekvienos fotografijos pridėti autorės sukurti tekstai. Fotografijų paroda susilaukė įdėmaus bažnyčios lankytojų dėmesio.


Pagerbė muziejaus direktorę

Rokiškis. Kultūros ministras Šarūnas Birutis įteikė Kultūros ministerijos Garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ Rokiškio krašto muziejaus direktorei Nijolei Šniokienei. Aukščiausiu Kultūros ministerijos apdovanojimu įvertinti reikšmingi N. Šniokienės nuopelnai Lietuvos muziejininkystei, kultūrai ir menui, iniciatyvos, inspiruojančios bendruomenę pozityviai veiklai, dvarų kultūros tradicijų saugojimas, puoselėjimas ir sklaida, aktyvi kultūrinė ir visuomeninė veikla bei asmeninė atsakomybė kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

N. Šniokienė aktyviai dalyvauja tiek Rokiškio miesto, tiek Lietuvos kultūriniame gyvenime. Jai vadovaujant Rokiškio krašto muziejus tapo svarbiu kultūros centru ne tik Rokiškyje, bet ir Lietuvoje, gaivinančiu ir puoselėjančiu dvarų kultūros tradicijas ir ieškančiu naujų darbo formų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija