2016 m. birželio 3 d.    
Nr. 22
(2190)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Šiaulių vyskupijoje

Joniškio dekanate

Dievo Tarnaitės Baboros Žagarietės minėjimas

ŽAGARĖ. Gegužės 25-oji – Dievo Tarnaitės Baboros Žagarietės minėjimo diena. Nors buvo darbo diena,trečiadienis, į senąją Žagarės bažnyčią sunkiai tilpo visi tikintieji, suvažiavę bene iš visos Šiaulių vyskupijos. Tradiciškai giesmes apie Barborą giedojo Joniškio A. Raudonikio meno mokyklos Žagarės filialo sakralinės muzikos ansamblis, vadovaujamas Irenos Stripinienės. Į iškilmes atvyko Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Jo Ekscelencija niekada nepraleidžia Dievo Tarnaitei Barborai Žagarietei skirtų švenčių. Dalyvavo net 17 Šiaulių vyskupijos kunigų: iš Tytuvėnų, Joniškio, Šiaulių Katedros, Lygumų, Skaistgirio, Kriukų, Baisogalos, Pakruojo, Liolių, Rozalimo, Klovainių, Radviliškio, Šaukėnų, Kairių ir kitų parapijų. Kai kurios parapijos gana toli nuo Žagarės. Iš tiesų pamaldumas Žagarės mergelei paplitęs visoje Šiaulių vyskupijoje ir už jos ribų. Šiaulių vyskupijos parapijų bažnyčiose kabo Barboros Žagarietės portretai. Nekantriai laukiama jos paskelbimo palaimintąja.

12 val. Šiaulių vyskupas E. Bartulis aukojo šv. Mišias pilnutėlėje bažnyčioje. Ganytojas kalbėjo apie beatifikacijos bylos sudėtį, nuveiktus darbus, siekius, tikslus. Surinkta ir į įvairias kalbas išversta medžiaga, apie stebuklus, įvykusius per Barboros Žagarietės užtarimo malonę. Vyskupas pabrėžė, kad ypatingai reikia bendrų pastangų, sutelkto visų žmonių dėmesio, maldos, kad kuo greičiau Dievo Tarnaitė Barbora Žagarietė būtų paskelbta palaimintąja.

Po šv. Mišių susitikta su beatifikacijos bylos vykdymo nariais, savanoriais, aptarti laukiantys darbai.

Žagariečiai pasinaudojo proga ir pasveikino Šiaulių vyskupą su artėjančiu 40 metų kunigystės jubiliejumi. Sveikino Žagarės parapijos bendruomenė, Žagarės gimnazijos, specialiosios internatinės mokyklos atstovai. Regioninio parko bendruomenė įteikė žaliuojantį medelį – žagarvyšnę. Džiugiai sugiedota sveikinimo giesmė.

Vyskupo paprašyta pašventinti sūpynes. Šalia senosios Žagarės bažnyčios, netoli Švėtės upės, kuriamas parkelis, kur atvykę piligrimai galėtų pailsėti, atsigerti arbatos, gal net užkąsti. Jau pastatytas lauko stalas, suoliukai. Vyskupas ne tik pašventino, bet ir pats išbandė sūpynes.

Inesė RATNIKAITĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija