2016 m. birželio 23 d.    
Nr. 25
(2193)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Pasaulio turizmo lyderių viešnagė Ukmergėje

„Anykščiai turi Lajų taką, o Ukmergė turi didžiuotis ir visiems rodyti naujam gyvenimui prikeltą Antano Smetonos dvarą, supažindinti visus su klubo „Miško broliai“ edukacinėmis programomis. Esame sužavėti,“ – kalbėjo Ukmergės miesto šventės išvakarėse Ukmergę aplankę pasaulio turizmo lyderiai iš daugiau nei 20-ies šalių. Ūkio ministerijos atstovų lydimus garbius svečius iš Australijos, Singapūro, Norvegijos, Graikijos, Bulgarijos, Gruzijos, Ispanijos, Juodkalnijos, Serbijos, Latvijos bei kitų šalių Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, Turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Lina Baublienė, Kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė bei Kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“ pasitiko Užugiryje. Kraštotyros muziejaus Edukacijų centre jų laukė tikros smetoniškos vaišės: silkė, rūkyti lašiniai, sūris, varškės kastinis, karštos bulvės, bulvių plokštainis ir kiti užkandžiai, įvairūs gėrimai. Čia svečiai turėjo galimybę stebėti kaip kepamas šakotis, o norintys galėjo ir patys užpilti kelis šaukštus tešlos ant besisukančio virš žarijų šio skanėsto.

Vėliau autobusas svečius nuvežė į Antano Smetonos dvarą. Čia jiems pristatyta programa, pavadinta „Viena diena prezidento dvare“. Užsieniečiai žavėjosi ir fotografavo bei filmavo juos pasitikusius prieškario laikų personažus – šienpjovius, prezidentą Smetoną su prezidentiene, jų tarnus, prie ežero žlugtą skalbiančias moteris, įkyrų žydelį, stotingą kleboną, kortomis žaidžiančias ponias ir kita.

Ši užsieniečių viešnagė Ukmergėje buvo įtraukta į Vilniuje surengto Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijos (PTO) Europos regiono komisijos 60-ojo posėdžio ir seminaro „Kintantys verslo modeliai: senųjų griūtis ir naujos galimybės“ darbotvarkę. Renginiuose dalyvavo daugiau kaip 200 svečių – Europos regiono turizmo ministrai ir aukščiausiojo lygio nacionalinių turizmo administracijų vadovai, tarptautinių turizmo organizacijų ir Europos verslo turizmo asociacijų atstovai. Daugiau nei pusė renginių dalyvių Lietuvoje viešėjo pirmą kartą.

„Ukmergės miesto vardas nuo šiol yra įrašytas į PTO, vienijančios 157 pasaulio šalis ir turinčios apie 500 prisijungusių narių, internetinį tinklalapį. Tad galite tikėtis nemažo pasaulio turistų susidomėjimo,“ – sakė Ūkio ministerijos Turizmo politikos skyriaus vedėjas Renaldas Čiužas. Ukmergės rajono merui R. Janickui jis padėkojo už gražų, įspūdingą, šiltą priėmimą ir įteikė paauksuotą Nepriklausomos Lietuvos turizmo 25-mečiui sukurtą ženklą.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija