2016 m. liepos 15 d.    
Nr. 28
(2196)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Didžiųjų Žemaičių Kalvarijos atlaidų kronika

Kan. teol. lic. Andriejus Sabaliauskas

Paminklo iniciatoriai ir svečiai
prie skulptoriaus, liaudies meistro,
auksinio vainiko laureato Antano
Vaškio sukurtos Žemaičių Motinos.
Iš kairės: Pasaulio Žemaičių
draugijos pirmininkas Edmundas
Žalpys, fundatoriai Vidmantas
ir Alma Jonikos, iš dešinės: Gardų
bendruomenės pirmininkas Bronius
Kleinauskas, Žemaičių Kalvarijos
Kultūros centro direktorė
Rima Jokubauskienė ir jaunosios
žemaitės
Broniaus Kleinausko nuotrauka

Transporto ir kelių priežiūros darbuotojų diena

Liepos 5 dieną Žemaičių Kalvarijos atlaiduose melstasi už kelininkus ir transporto sistemos darbuotojus. Prieš pagrindines tos dienos šv. Mišias didelis būrys kelininkų ir transportininkų rinkosi į Žemaičių Kalvarijos Kultūros centrą. Ten vyko jiems skirta programa – koncertas. Su atvykusiaisiais koncerte „keliavo“ kino ir teatro aktorė, rašytoja Nijolė Narmontaitė bei Telšių vaikų ir jaunimo studija SAVI (režisierė – Laimutė Pocevičienė).

Pagrindinėms 12 val. šv. Mišioms vadovavo Vilniaus arkivyskupo augziliaras vyskupas Arūnas Poniškaitis, koncelebravo Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, Mažeikių dekanato ir iš kitur atvykę kunigai. Šv. Mišiose giedojo jungtinis Mažeikių dekanato parapijų choras, vadovaujamas Viekšnių parapijos vargonininko Vitalijaus Lizdenio. Iškilmėse dalyvavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus pavaduotojas Juozas Gedvilas, valstybės įmonės „Telšių regiono keliai“ direktorius Romualdas Kačerauskas, LAKD Saugaus eismo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas, Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus patarėjas Antanas Čereška, Seimo narys Jurgis Razma, Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, administracijos direktorius Albertas Krauleidis, tarybos narys Jonas Varkalys.


Kunigo šventimai Panevėžio vyskupijos Katedroje

Dr. Aldona Vasiliauskienė

Po šv. Mišių dvasininkai, klierikai
ir patarnautojai. Pirmoje eilėje –
kun. Žilvinas Treinys (antras iš kairės),
arkivysk. Lionginas Virbalas SJ ir kunigai

Liepos 2 dieną, šeštadienį, Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedroje iškilmingų šv. Mišių metu Kauno arkivyskupas ir Panevėžio vyskupijos administratorius Lionginas Virbalas SJ kunigu įšventino diakoną Žilviną Treinį.

Iš Vilniaus atvykęs Šv. Juozapo kunigų seminarijos dvasios tėvas kun. Saulius Bužauskas pristatė šventinamąjį diakoną Žilviną Treinį. Jis gimė 1971 m. kovo 10 d. Panevėžyje Valerijos ir Stanislovo Treinių šeimoje, kurioje išaugo ir dukra Jūratė (Svetikienė). 1989 metais Žilvinas baigė 10-ąją vidurinę mokyklą (šiuo metu – Panevėžio Skaistakalnio pagrindinė mokykla). 1989–1996 metais Vilniaus universiteto Medicinos fakultete studijavo mediciną, įsigijo vaikų gydytojo ir vaikų intensyviosios terapijos gydytojo specialybes. 1996–2005 ir 2009–2010 metais dirbo gydytoju Panevėžio Respublikinėje bei Infekcinėje ligoninėse. 2003–2010 metais papildomai dirbo medicinos atstovu keliose formacinėse kompanijose. 2005–2008 metais dalyvavo Krikščioniškojo gyvenimo bendruomenės veikloje. 2010 metais Ž. Treinys įstojo į Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminariją. 2016 m. sausio 16 d. Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ Ž. Treinį įšventino diakonu. Diakonato tarnystę Ž. Treinys atliko Utenos Dievo Apvaizdos parapijoje.


Fejerverkai, maldos ir vargonų koncertas

ŠVENČIONYS. Liepos 3 dieną, vasariškai karštą sekmadienį, po triukšmingo vakaro miesto parke ir naktinių griausmingai įspūdingų fejerverkų, skirtų miesto 530 metų sukakčiai paminėti, parapijiečiai rinkosi į 12 val. šv. Mišias melstis ypatinga intencija: už visus švenčioniškius, pirmiausia už tuos, kurie patys paliko tėvų kraštą ir Tėvynę ar buvo priversti emigruoti į svečias šalis dėl įvairių priežasčių; už visus susirinkusius į pamaldas: už šeimas, jaunimą, vaikus, senjorus, choristus, kasdienius bažnyčios lankytojus ir tuos, kurie jau fiziškai nebegali ateiti iš atokesnių apylinkių kaimų, ir už visus kažkada gyvenusius šiame mieste. Šv. Mišias aukojo kunigai klebonas Medardas Čeponis, vikaras Marijanas Apriško ir svečias Strūnaičio klebonas Aldas Čeponis.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija