2016 m. rugpjūčio 26 d.    
Nr. 31
(2199)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Žolinė ir miesto gimtadienis

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Votyvos šv. Mišias aukoja
kun. Vaidotas Gadeikis

Moterys su Žolinės puokštėmis švemtoriuje

Šilališkiai ir svečiai

Jono Pauliaus II tekstus
dainuoja Liudas Mikalauskas

Groja Šilalės rajono
Traksėdžio seniūnijos
laisvalaikio salės kaimo kapela

Plenere dalyvavusių
moksleivių piešinių paroda

Svečiai ir Šilalės rajono vadovai
prie Šilalės miesto plėtros plano

Pramogos vaikams

Į vakarinius koncertus aikštėje
prie savivaldybės susiburdavo
minios šilališkių

Kasmet Šilalės miesto gimtadienis švenčiamas kartu su Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų iškilme – Žoline. Švęsti dvi šventes ir smagu, ir ekonomiška... Šiemet tris dienas vykusi Šilalės miesto 483 metų sukakties šventė pavadinta „Atverk širdį savo miestui“, tam specialiai skirta emblema, kurioje pavaizduotas raktas, „atrakinantis“ žmogaus širdį... Belieka džiaugtis, kad visokiausių karų, gaisrų bei vargų niokotas miestas nesuklupo ir neišnyko iš Lietuvos žemėlapio. Jis kasmet vis labiau klesti ir gražėja renovuojamais bei statomais pastatais. Beveik prieš metus atidarytas sveikatos ir sporto kompleksas su moderniu baseinu, kokio neturi net už Šilalę didesni miestai. Puikiai renovuotas netoli Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos esantis stadionas. Vykdant gatvių, šaligatvių renovaciją, miestas gražėja. Tvarkosi ir privačių namų savininkai. Miesto tvenkinyje įrengtas didžiulis fontanas, kuris vasaros vakarais, sutemus, švyti įvairiausiomis spalvomis. Knygų fondais, skaitytojų ir renginių gausa gali pasigirti ir Šilalės miesto savivaldybės biblioteka, Meno ir muzikos mokykla. Įvairių ekspozicijų turtingas, atspindintis Šilalės krašto istoriją, yra pačiame miesto centre esantis Vlado Statkevičiaus muziejus. Nesėdi rankas sudėję ir Šilalės kultūros centro darbotojai: repetuojama, šokama, dainuojama, pakviečiami įvairūs respublikos meno kolektyvai, rodomi spektakliai, koncertuojama. Daug kas daroma šilališkių sumanumu, kūryba bei konkrečiais darbais, ir tai visus džiugina.

Rugpjūčio 13-oji, šeštadienis, buvo skirta įvairioms sportinėms varžyboms, mėgėjiškų teatrų pasirodymams, miuziklams, vasaros nakties muzikinei programai „Baltos svajos“, fejerverkams.

Rugpjūčio 14-oji, sekmadienis, buvo skirta įvairiems meno kolektyvų pasirodymams, vyko Šilalės rajono dailės mokytojų ir mokinių meno studija-pleneras prie miesto tvenkinio. Dresuotų šunų sugebėjimus demonstravo kinologai, programą rodė svečiai iš Baltarusijos, Lenkijos,Vokietijos ir Kaliningrado srities, saviveikliniai teatrai. Vakaro koncertą atliko Eglė Jakštytė, „Vairas“ ir „Biplan“. Pabaigoje vyko Šilalės meno mėgėjų koncertas „Šilalei“. Bene šauniausiai pasirodė Sovetsko (Tilžės) licėjaus vaikų šokių kolektyvas „Raduga“. Programa baigėsi muzikiniu lazerių ir fejerverkų šou ir diskoteka po atviru dangumi.

Rugpjūčio 15-osios rytą miesto šventė persikėlė į Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią. Tikintieji su žolynų puokštėmis rankose ėjo ten. Žolinės šventės Votyvos šv. Mišias aukojo, homiliją pasakė neseniai vikaru pradėjęs dirbti kun. Vaidotas Gadeikis. Paskui šventoriuje vyko pašventintų puokščių paroda-konkursas „Gražiausios ir išradingiausiai sukomponuotos puokštės“. Daug puokščių autorių pelnė prizus: knygas – albumus su Šilalės dekanato bažnyčių nuotraukomis – bei įvairių saldumynų. Gražiausias puokštės sukūrė „Carito“ darbuotojai. Iki Sumos šv. Mišių koncertavo Šilalės rajono Traksėdžio laisvalaikio salės kaimo kapela, vadovaujama Stanislovo Gulbino, ir moterų ansamblis. Sumos šv. Mišias už Šilalės miestą ir jo žmones aukojo ir homiliją sakė Šilalės klebonas kan. Algis Genutis. Paskui vyko visų širdis ir sielas suvirpinęs Liudo Mikalausko koncertas „Pasivaikščiojimas su popiežiumi šv. Jonu Pauliumi II“ . Liejosi nuoširdžios lyrinės melodijos, parašytos pagal šio Popiežiaus tekstus.

Šilalė
Dalios Danylienės ir Pranciškaus Žukausko nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija