2016 m. rugpjūčio 26 d.    
Nr. 31
(2199)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Kleboną į kitą parapiją išlydėjus

Tik trejus metus... Tiek Dievas lėmė, kad Adakavo parapiją aptarnautų Nemakščių klebonas kun. r. m. mgr. Stasys Šlepavičius. Galbūt vyskupas žinojo, kad Adakavo bažnytėlei labai reikia šeimininkiškos, rūpestingos rankos, nes Nemakščių parapijoje didieji darbai jau buvo nudirbti. Veiklus ir energingas kunigas, nuo pirmųjų dienų subūręs pastoracinę tarybą, ėmėsi gražinti, turtinti ir puoselėti bažnyčią. Matydami nuoširdų klebono rūpinimąsi bažnyčia, į pagalbą atėjo dauguma parapijiečių. „Mūsų Bažnyčia gyva“, – vis dažniau pasigirsdavo žodžiai iš parapijiečių ir atvykstančių svečių lūpų.

Ruošiant bažnyčios perdavimo aktą, atliekant inventorizaciją, rikiavosi nuveiktų darbų eilė, dar daugiau įsigyta bažnytinio inventoriaus. Visa tai, ką sukūrėme kartu, liks mums, ir už tai dėkojame gerbiamam klebonui. Bet tai tik materialinės vertybės. Klebonui labai greitai pavyko suburti Gyvojo rožinio kalbėtojų grupelę, už kurią, jis kiekvieną mėnesį aukojo šv. Mišias. Greitai klebonas pasiūlė ir kitą idėją – suburti Dievo žodžio skaitovus. Tokioje nedidelėje parapijoje susidarė net 16 skaitovų grupelė.

Adakavo socialinės globos namuose irgi atgijo sielovados darbai. Nė vienas globos namų gyventojas nebuvo palaidotas be bažnytinių patarnavimų, visiems silpniems ligoniams suteiktas ligonių patepimo sakramentas, per visas religines šventes aukojamos šv. Mišios.

Pamilo parapijiečiai kleboną už jo paprastumą, nuoširdumą, šiltą bendravimą, didžiulį rūpinimąsi bažnyčia ir parapija. Parapijiečiai ir atvykstantys svečiai džiaugėsi, gėrėjosi aukojamomis šv. Mišiomis ir trumpais, bet labai giliais ir prasmingais pamokslais. Labai greitai pripratome kiekvienose Mišiose girdėti klebono padėką už tai, kad atėjome, kad esame ir galime kartu melstis, už pagalbą gražinant, prižiūrint ir puoselėjant bažnyčią, už paramą Bažnyčiai, už gražų giedojimą (nesvarbu ar keletas, keliolika, ar keliasdešimt besimeldžiančių tikinčiųjų būtų buvę bažnyčioje).

Gal todėl išlydėdami gerbiamą kleboną kun. Stasį Šlepavičių darbuotis į kitą parapiją tikintieji dėkojo ir linkėjo Dievo palaimos, gražios ir glaudžios bičiulystės su parapijiečiais. Klebonas, pasitaikius progai, pažadėjo aplankyti buvusius parapijiečius.

Tikinčiųjų ir Adakavo parapijos pastoracinės tarybos vardu –

Danutė Valuckienė

Adakavas, Tauragės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija