2016 m. rugsėjo 23 d.    
Nr. 35
(2203)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Šv. Mišių auka – padėka Dievui už gyvenimo 90-metį

Bendra nuotrauka prie Marijampolės
Šv. arkangelo Mykolo Bazilikos

Rugsėjo trečioji Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo Bazilikoje buvo išskirtinė. Čia į 12 val. šv. Mišias rinkosi ne tik marijampoliečiai, bet ir svečiai iš kitų Lietuvos vietų.

Šią dieną Vilkaviškio vyskupas emeritas Juozas Žemaitis MIC kartu su artimiausiais jam žmonėmis paminėjo savo 90-ąjį gimtadienį. Į šią iškilmę atvyko didesnė dalis Lietuvos vyskupų: Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ, Vilniaus arkivyskupas Gintaras Grušas, Telšių vyskupas Jonas Boruta SJ, Vilniaus arkivyskupijos vyskupas augziliaras Arūnas Poniškaitis, Kauno arkivyskupas emeritas Sigitas Tamkevičius SJ, Kaišiadorių vyskupas emeritas Juozas Matulaitis, Panevėžio vyskupas emeritas Juozas Preikšas. Eucharistiją kartu šventė ir 24 Vilkaviškio vyskupijos kunigai minėdami iškilų buvusio ganytojo jubiliejų.

Šv. Mišių aukai vadovavo ir pamokslo žodį tarė pats jubiliatas – vyskupas Juozas Žemaitis. Jis dėkojo visiems susirinkusiems, o ypač Dievui, kad apdovanojo ilgu amžiumi. Homilijoje ganytojas prisiminė savo gyvenimo ir pašaukimo kelią, nerimą priimant vyskupo paskyrimą ir visuomet akcentavo savo kuklią prigimtį. Vyskupas, dėkodamas Dievui, nepamiršo ir gydytojų, kurie juo rūpinosi, ne kartą prisimindamas jų pasiaukojantį darbą. Galiausiai jubiliatas pamokslą pabaigė ses. Joanos Genovaitės Andrikonytės SJE eilėraščio ištrauka:

Nublanko mano grožis,
Šviesumas dingo iš akių,
Širdy nuvyto visos rožės,
Ligų priviso visokių.
Bet nenusimenu – džiaugiuosi.
Tu, Dieve, man jau taip arti.
Ką praradau – vėl atiduosi,
Pražysiu vėl tavoj širdy.

Po šv. Mišių vyskupai, kunigai, valdžios atstovai ir svečiai buvo pakviesti bendrai nusifotografuoti ir pabendrauti prie šventinio pietų stalo.

Kun. Linas Baltrušaitis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija