2016 m. lapkričio 18 d.    
Nr. 43
(2211)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

2016–2020 metų kadencijos Seimas pradėjo darbą

Arkivyskupas Gintaras Grušas
skaito invokaciją.
Pirmininkauja Juozas Imbrasas
Jono Česnavičiaus nuotrauka

2016–2020 metų kadencijos Seimas.
Sveikinimo kalbą eina sakyti
prezidentė Dalia Grybauskaitė

Antradienį į pirmąjį posėdį susirinko naujasis Seimas. Posėdžiui pirmininkavo vyriausias Seimo narys Juozas Imbrasas. Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas invokacijoje sakė: „Išliek savo Šventosios Dvasios dovanas, lydėk Seimo narius tiesos pažinimo link, kad jų tarnystė neštų gausių vaisių mūsų šaliai ir visiems jos gyventojams. Suteik jiems išminties ir ištvermės darbuose, ugdyk nuolankumo dvasią ir didžiadvasiškumą, kad jie patirtų šią tarnystę, kaip pašaukimą kurti bendrąjį gėrį mūsų mylimoje Lietuvoje“.

Sveikindama naująjį Seimą, prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė: „Tai – akimirka, nuo kurios prasideda neeilinė Jūsų tarnystė Tėvynei ir, tikiuosi, kiekvienam Lietuvos žmogui. Jūsų rankose – ne tik rinkėjų pasitikėjimo mandatas, bet ir didžiulė galimybė. Jūs galite prisidėti prie politinės sistemos virsmo iš uždaro ir vis dar nomenklatūrinio į skaidrų, atvirą ir žmonėms atstovaujantį modernų parlamentarizmą. Tai – Jūsų rankose. Pragaištingai gilėjantis atotrūkis tarp valdžios ir žmogaus, neteisybės ir atskirties jausmas, politinės valios stoka, nuvertintas sąžiningas darbas nutolino geresnį gyvenimą mūsų žmonėms. Todėl tūkstančiams Lietuvos piliečių būtent Jūs, naujasis Seimas, tapote nauja Viltimi“.

Seimo narys Ramūnas Karbauskis perskaitė 78 Seimo narių pasirašytą pareiškimą, kuriuo į Seimo Pirmininko pareigas buvo teikiama Seimo nario Viktoro Pranckiečio kandidatūra. Seimo narys Gintaras Steponavičius paskelbė 27 Seimo narių pasirašytą pareiškimą ir pasiūlė į šias pareigas Seimo nario Eugenijaus Gentvilo kandidatūrą. Už pirmąjį balsavo 93 parlamentarai, antrąjį kandidatą palaikė 36. Seimo pirmininku išrinktas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas V. Pranckietis, pirmąja pavaduotoja – Rima Baškienė, pavaduotojais Arvydas Nekrošius (abu – „valstiečiai“), Irena Degutienė (Tėvynės sąjunga-Krikščionys demokratai) ir Gediminas Kirkilas (Lietuvos socialdemokratų partija). Kitas į šias pareigas siūlytas socialdemokratas Algirdas Butkevičius pritrūko vieno balso.

Roberto Dačkaus (lrp.lt) nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija