2016 m. gruodžio 9 d.    
Nr. 46
(2214)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

,,Džiugučių“ kelionės

Vaikų dienos centrų darbuotojai
su Socialinės apsaugos ir darbo
ministre Algimanta Pabedinskiene

„Džiugučių“ vaikai Auros Vartuose

Lapkričio 21-ąją Druskininkų (Ratnyčios) Šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos „Carito“ vaikų dienos centro „Džiugučiai“ darbuotojai, vaikai bei savanoriai keliavo į Vilnių – Gailestingumo miestą. Kelionės tikslas buvo dalyvauti artėjant Šv. Kalėdoms Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos penktą kartą organizuotame renginyje vaikų dienos centrų vaikams. Ši ministerija iš dalies finansuoja apie 250 vaikų dienos centrų visoje Lietuvoje, vienas iš jų yra Druskininkų Šv. apaštalo Baltramiejaus parapijos vaikų dienos centras „Džiugučiai“. Kiekvieno dienos centrą lankančio vaiko laukė šokoladinis Advento kalendorius bei neįgaliųjų paruošta meninė programa apie daržovių sriubą. „Džiugučių“ dienos centrą lanko 49 vaikai.

„Kiekvienam vaikui reikia nuoširdaus suaugusiųjų dėmesio ir pagalbos, neretai ne tik atliekant užduotis, rengiantis pamokoms, bet ir mokantis savarankiškumo, atsakomybės, ieškant galimybių atskleisti savo asmeninius gebėjimus. Dėkoju Jums už nuoširdžią pagalbą ir paramą vaikų dienos centrą lankantiems vaikams ir linkiu toliau tęsti prasmingus darbus, nestokoti energijos ir ryžto naujoms idėjoms įgyvendinti“, – renginyje sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Pirmąją dienos dalį vaikai keliavo Vilniaus senamiesčio gatvėmis, ieškodami Dievo Gailestingumo pėdsakų. Aplankė Dievo Gailestingumo šventovę, kur yra saugomas originalus Gailestingojo Jėzaus paveikslas, nutapytas 1934 metais Eugenijaus Kazimierovskio pagal šv. ses. Faustinos regėjimus. Paskui aplankyta Šv. Dvasios bažnyčia ir galiausiai – Aušros Vartų Dievo Motina. Vaikai sužinojo apie paveikslo kilmę, išsakė Mergelei Marijai savo prašymus ir padėkas. Daugelis vaikų bei savanorių čia lankėsi pirmą kartą. Visus pakerėjo Šv. Dvasios bažnyčios grožis, architektūra ir tuo metu ten vykusi Švč. Sakramento adoracija.

Vaikai stebėjosi bažnyčių gausa bei Vilniaus miesto grožiu. Visi buvo raginami didžiuotis savo tautos praeitimi bei dvasiniu religiniu paveldu, kuriuo mus Dievas apdovanojo ir kviečia Juo nuolat pasitikėti.

Kristina Kalinauskaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija