2016 m. gruodžio 23 d.    
Nr. 48
(2216)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai

Aplankė Kalėdų dvasia

Progimnazijos bendruomenės teatro
„Elfai“ aktorių spektaklis

Artėjant gražiausioms metų šventėms Alfonso Lipniūno progimnazijos bendruomenės nariai, svečiai susirinko į tradicinį bendruomenės Advento vakarą. Jaukus šurmulys pripildė progimnazijos erdves. Vieni būriavosi prie šventiškai papuoštos kalėdinės eglės, kiti klausėsi kalėdinių „Nykštukų choro“ giesmių, treti gėrėjosi „Angelų kampelio“ paroda. Angelai skleidė ypatingą žinią, kad saugos užsukusius nuo įvairiausių negandų ir nelaimių. O žibintų šviesos kelias lydėjo į aktų salę, pavirtusią pasakiškais rūmais.

Progimnazijos direktorė Vilma Petrulevičienė linkėjo Kalėdų dvasios šventumo, bendrumo jausmo šviesos, gerumo džiugesio, paskatino kiekvieną, belaukiantį Šv. Kalėdų, pamatyti šalia esantį ir neužmiršti dovanoti gerą žodį, teikiantį vilties ir skleidžiantį meilę. Direktorė dėkojo bendruomenei už atliktus darbus, gražų susitelkimą, o aktyviausiems jos nariams, rėmėjams bei partneriams įteikė padėkos raštus. Už bendruomeniškumą, visuomeninę, labdaringą veiklą, žmogiškųjų vertybių puoselėjimą Progimnazijos taryba įteikė tradicines statulėles „Angelas 2016“ progimnazijos mokiniui, mokytojui, mamai, personalo darbuotojui. Nominacijomis „Originaliausias žibintas“, „Kūrybiškiausias žibintas“, „Novatoriškiausias žibintas“ buvo apdovanoti kalėdinių žibintų konkurso „Šviesos kelias“ dalyviai.

Progimnazijos bendruomenės teatro „Elfai“ aktoriai (tėveliai, mokytojai, mokiniai) padovanojo tikrą stebuklą – spektaklį, kuris Šv. Kalėdų dvasia pasibeldė į kiekvieno širdį ir priminė svarbiausią vertybę – meilę – tą gyvenimo pagrindą, kuris kiekvieną apsaugo nuo klaidos vertinant ir save, ir kitus. Tapę pasakos personažais teatro aktoriai skelbė, jog vienodai svarbu neiškelti savęs aukščiau už kitus ir nenuvertinti šalia esančių, nes Dievas myli mus visus: ir likimo sūkuriuose kažko netekusius ar nepasiekusius, ir tuos, kurie lengviau gavo lemties dovanas, bet gyvenimo kelyje svarbiausia nepamiršti dorumo, teisingumo, atsakomybės ir meilės. Simboliška, jog Advento vakarą šias progimnazijos bendruomenės puoselėjamas vertybes priminęs kalėdinis spektaklis visus subūrė į vieną didelę šeimą – tą gražią mokytojų, mokinių, jų tėvelių, mokyklos darbuotojų ir svečių bendruomenę, kurioje kiekvienas yra laukiamas, pamatytas, pakalbintas, pagirtas ir įvertintas. Džiaugiamės, kad tradicinės progimnazijos šventės leidžia išgyventi bendrumo jausmą, kuris vėliau dar ilgai šildo kasdienybės darbuose.

Tradiciniu įvykiu tapęs Kalėdinis spektaklis suburia visus prie šventinio stalo, kurį ruošia visa bendruomenė ir pašventina kunigas. Tad progimnazijoje šventą Advento vakarą ilgai skleidžiasi gražaus susitikimo džiaugsmas.

Dėkojame mokiniams, mokytojams, tėveliams, Lietuvos Katalikų Religinei Šalpai. Visų jų dėka mums pavyko įgyvendinti savo svajonę. Tegul bendrystėje praleistas laikas teikia visiems stiprybės ir vilties.

Mokytoja Danguolė Kviliūnienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija