2017 m. sausio 27 d.    
Nr. 4
(2221)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Katalikių moterų metai

Tauragės katalikių moterų draugijos
narės su parapijos kunigais

Tauragės katalikių moterų draugija, vadovaujama pirmininkės Remigijos Černiauskienės, aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime. Sausio 7 dieną įvyko draugijos veiklos ataskaitinis rinkiminis susirinkimas, kuriame pateikta 2016 metų veiklos ataskaita ir išrinkta nauja draugijos taryba. Susirinkime, be draugijos moterų (kurių yra 25), dalyvavo Tauragės parapijos klebonas kun. Vytautas Gedvainis, vikarai kunigai Kęstutis Motiejaitis ir Rolandas Kazlauskas. Draugijos pirmininkė R. Černiauskienė išsamiai papasakojo, kokius gražius ir prasmingus darbus 2016 metais nuveikė katalikės moterys Viešpaties Gailestingumo metais.

2016 m. sausio 3 d. buvo suorganizuota kelionė į Šiaulių vyskupijos šeimų šventę „Gailestingoji meilė – šeimų stiprybė“, kurioje po šv. Mišių vyko ir muzikinė programa su simfoniniu orkestru ir solistais.


Nuotaikinga jaunų šeimų su vaikais šventė

Kauno Kristaus Prisikėlimo
parapijos jaunų šeimų Trijų
Karalių šventės dalyviai

Sausio 8 dieną Katalikų Bažnyčia minėjo Viešpaties Apsireiškimo (Trijų Karalių) iškilmę. Kauno Kristaus Prisikėlimo Bazilikoje šią dieną tradiciškai buvo rengiama nuotaikinga šventė šeimoms su vaikais. Ji pradėta bendra malda 12.30 val. šv. Mišiose, kurias aukojo kun. Julius Grigonis. Šv. Eucharistijos šventimas pradėtas iškilminga procesija, kurioje vaikai su tėveliais ėjo nešini savo pačių pasigamintais, įvairiaspalviais žibintais, nes jie kaip Trys Karaliai buvo pastebėję ryškią žvaigždės šviesą danguje ir ieškojo, kur yra užgimęs Kūdikėlis Jėzus. Ypatingas Dievo malonės ženklas – aktyvus šeimų dalyvavimas liturgijoje. Dievo Žodį paskelbė mamos Kristina ir Ilona, o psalmę giedojo parapijos vargonininkas ir dviejų vaikučių tėtis Ramūnas.

Šv. Mišiose atnašas su meile nešė Evelinos ir Arūno šeima. Aukojome mamų iškeptus meduolius – Betliejaus žvaigždes, kuriomis vėliau pradžiuginti šventėje besilinksminantys vaikai. Mūsų šeima (Kristina, Giedrius ir Simonas su Gabriele) atnešė šeimų pagamintus atvirukus, skirtus Živilės ir Dariaus šeimai, šiuo metu išgyvenančiai dėl žmonos ir mamos ligos. Atvirukai – mūsų visų susivienijimo, bendrystės ir nuoširdžios maldos, prašant Dievo išgydymo malonės Jokūbo ir Kotrynos mamai Živilei, ženklas. Duoną ir vyną nešė Gintaras Česonis su šeima.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija