2017 m. birželio 2 d.
Nr. 22 (2239)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Akcija subūrė kilniam tikslui

Kepurės, kojinės, skarelės ir kitos
lauktuvės mažiesiems ligoniams

miesto savivaldybės viešoji biblioteka, kasmet aktyviai dalyvaujanti socialinėje gerumo akcijoje „Spalvotas pavasaris“, skirtoje onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, kovo–balandžio mėnesiais kvietė miesto gyventojus drauge kurti kepuraites mažiesiems ligoniukams. Šiemet sulaukta kaip niekad didelio panevėžiečių susidomėjimo akcija, kuri neabejotinai reikalinga ir svarbi – kepuraitės pridengia dėl chemoterapijos nuplikusių ligoniukų galveles ir neleidžia jiems išsiskirti iš bendraamžių.

Savo laisvalaikio nepagailėjo ir į kvietimą atsiliepė įvairių įstaigų atstovai. Siuntos kepuryčių pristatytos iš miesto ugdymo įstaigų – Margaritos Rimkevičaitės paslaugų ir verslo mokyklos, „Saulėtekio“ progimnazijos, Pradinės mokyklos, lopšelių-darželių „Papartis“, „Vyturėlis“, „Rūta“, „Diemedis“. Prisijungė ir Panevėžio pataisos namų bei Panevėžio apygardos probacijos tarnybos moterų bendruomenė. Panevėžio regos centro darbuotojai „Linelis“ atnešė didžiulę šventiškai supakuotą dėžę su krūva be galo dailių kepurėlių, skarelių, kojinyčių. Panevėžio miesto savivaldybės Teisės ir viešosios tvarkos skyrius padovanojo įvairiaspalvių švelnios vilnos, medvilnės siūlų. Šiaurinėje bibliotekoje veikiančio rankdarbių klubo „Laumė“ narės irgi neliko nuošalyje – numezgė mažiesiems keletą galvos apdangalų.

Aktyviai dalyvavo ir pavieniai miesto ir net užsienio gyventojai: kepurėlių siunta gauta iš Norvegijoje gyvenančios Emilios Wurtz. Ne pirmus metus prie akcijos prisidėjo G. Tabokienė ir M. Morėnienė. Skaitytojas V. Vitkauskas paaukojo medvilnės siūlų.

Per beveik du akcijos mėnesius panevėžiečiai numezgė, nunėrė ar pasiuvo net 289 vienspalves bei margas, medvilnines, linines, švelnios vilnos kepurėles, skareles ar beretes. Numegzta 21 pora kojinyčių, 1 šalikėlis bei suknelė. Be to, paaukoti ir 77 ritinėliai siūlų, 3 pliušiniai meškučiai, 4 nerti angeliukai, 2 poros šlepečių, 2 sagės. Suskaičiavome, kad visi kartu sunešėme daugiau nei 400 vienetų lauktuvių. Kiekvienas rankdarbis stebino kruopštumu, mielomis puošybos detalėmis: gėlytėmis, kaspinėliais, juostelėmis, kutais, raukiniais, aplikacijomis. Geradarių sunešti rankdarbiai buvo ne tik madingi, kokybiški ir originalūs, bet vienetiniai ir sukurti su meile.

Panevėžio gyventojai prie rankdarbių ligoniukams nepatingėjo pridėti ir daugiau nei 100 žaismingų atvirukų, kuriuose sugulė nuoširdžiausi palinkėjimai bei padrąsinimo žodžiai: „Kad būtumėt stiprūs ir linksmi“, „Daug mažų gyvenimo stebuklų kasdien“, „Tikėk ir išsipildys tavo svajonės“, „Kai užaugsi, jau būsi sveikas“ ir kt.

Už dalyvavimą, atjautą, dvasios šilumą ir palaikymą mažųjų ligoniukų ir jų artimųjų vardu nuoširdžiai dėkojame visiems nelikusiems nuošalyje. Tikimės, jog panevėžiečių sukurti rankdarbiai kartu su palinkėjimais suteiks stiprybės, leis pajusti palaikymą sergantiems vaikams.

Indrė Lašinytė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija