2017 m. liepos 7 d.
Nr. 27 (2244)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio dekanate

Atlaidai ir klebono pagerbimas

Karsakiškio klebonas kun. Jonas Morkvėnas

KARSAKIŠKIS. Birželis skirtas Švč. Jėzaus Širdžiai, o Nukryžiuotojo Jėzaus bažnyčioje birželio 23-osios popietė buvo skirta Švč. Jėzaus Širdies atlaidų šventei. Gausiai susirinko tikintieji iš visos parapijos. Pro bažnyčios vitražinius langus tvieskiantys saulės spinduliai, vidinė ramybė, nusiteikimas maldai, apmąstymams sudarė puikų foną nuoširdžiai pašlovinti Švč. Sakramentą, giedoti Švč. Jėzaus Širdies litaniją, savo širdyse sužadinti mūsų Viešpaties meilę ir gailestingumą. Bažnyčia nuolat kviečia tikinčiuosius pažvelgti į savo širdis, pasitikrinti, kiek ten meilės, pasiaukojimo, gailestingumo bei tarnystės dvasios Dievui ir artimiesiems.

Atlaidų diena sutapo su Karsakiškio parapijos klebono kun. Jono Morkvėno 40-mečiu ir vardinių išvakarėmis bei penkerių metų darbo šioje parapijoje sukaktimi. Susirinkusieji sveikino kunigą džiaugdamiesi ir dėkodami už nuoširdų darbą, aktyvų dalyvavimą seniūnijos, bendruomenių, kultūros, švietimo įstaigų gyvenime. Jo iniciatyva seniūnijoje įvyko daug gražių renginių. Klebonas aptarnauja dviejų parapijų (Karsakiškio ir Geležių) bažnyčias ir penkias koplyčias. „Jis – labai komunikabilus, šiltas žmogus, dėmesingas mažam, jaunam, pagyvenusiam, senoliui. Ačiū jam už tai. Esame labai dėkingi klebonui už buvimą kartu, už skleidžiamą vilties ir bendrystės džiaugsmą, už dalijimąsi tikėjimu, už paprastumą ir nuoširdumą“, – viename straipsnyje rašė tiltagalietė Danutė Petrauskienė.


Telšių vyskupijoje

Žemaičių Kalvarijos dekanate

Sutvirtinamųjų šventė

Sutvirtinimo Sakramentą priėmusieji
su vysk. Kęstučiu Kėvalu, klebonu
kun. Antanu Gutkausku ir kunigais

RIETAVAS. Saulėtą birželio 19-osios pavakarę į žaliuojančiais berželiais išdabintą Šv. arkangelo Mykolo bažnyčią susirinko daugybė tikinčiųjų. Tarp jų buvo ir nemažai jaunimo. Mat tą pavakarę bažnyčioje vyko sutvirtinamųjų jaunuolių šventė. Pirmiausia vyko Birželinės pamaldos, kurias vedė Rietavo parapijos kun. vikaras Tadas Šeputis, o po jų prasidėjo šv. Mišios. Jas aukojo ir Sutvirtinimo sakramentą teikė vysk. K. Kėvalas. Jį gavo 49 asmenys. Koncelebravo ir keli kunigai svečiai: Telšių vyskupijos kurijos kancleris Haroldas Šneideraitis, Šilalės dekanato vicedekanas, Laukuvos klebonas Virgilijus Pocius, Stalgėnų klebonas Eduardas Steponavičius, Kulių klebonas Arvydas Mačiulis. Jaunus tikinčiuosius Sutvirtinimo Sakramentui ruošė mokytoja katechetė Lidija Ivinskienė su kolegėmis. Net 49 sutvirtinamiesiems buvo suteiktas Sutvirtinimo Sakramentas.


Telšių vyskupijoje

Skuodo dekanate

Per atlaidus pasveikino ir kleboną Joną

Bijūnų žiedais apdovanoti
kan. dr. Petras Smilgys
ir kun. Jonas Baginskas

ŠATĖS. Birželio 24 dieną Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vykusiuose Šv. Jono Krikštytojo atlaiduose šv. Mišias aukojo Tirkšlių klebonas kan. dr. Petras Smilgys. Pasibaigus šv. Mišioms, Šačių bendruomenės nariai Šv. Jono Krikštytojo atlaidų proga savo klebonui kun. Jonui Baginskui įteikė ąžuolo vainiką. Jam palinkėta Dievo palaimos, Švč. Mergelės Marijos globos ir stiprios sveikatos. Paskui miestelio centre esančiame parkelyje visus Joninių dalyvius sveikino Skuodo rajono savivaldybės meras Petras Pušinskas. Pasidžiaugta puikiai suorganizuota švente ir palinkėta pajusti tikrąją Joninių šventės dvasią. Šačių seniūnijos seniūnas Antanas Raudonis paminėjęs, kad už gerus darbus padėkoti niekada nėra vėlu, padėkos raštus skyrė Kęstučiui Vaitelei už dovanotą Kalėdų eglę ir miestelio papuošimą, o Vidmantui Sakučiui – už pagalbą puošiant Kalėdų eglutę miestelio centre. Šventės metu buvo pagerbti ir apdovanoti Šačių bendruomenės Jonai ir Janinos. Vietos gyventojams ir į Šates atvykusiems svečiams koncertavo Romas Dambrauskas ir Aušrinė (Tikroji išdykėlė). Norintys galėjo smagiai pašokti vakare vykusioje gegužinėje.


Telšių vyskupijoje

Mažeikių dekanate

Pasveikino kleboną

VIEKŠNIAI. Birželio 13-ąją, antradienį, Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas kun. Kęstutis Zybartas minėjo kunigystės 20-metį ir atšventė savo 45-ąjį gimtadienį. Po šv. Mišių jį sveikino parapijiečiai, miesto jaunimas, choristai. Prie sveikinimų prisidėjo Seimo narys Valius Ąžuolas – kunigui sveikinimo dovanas ir gėles perdavė Seimo nario padėjėja. Gražių žodžių, prasmingų darbų linkėjo Mažeikių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys, Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, Viekšnių seniūnas Kornėlijus Kryžius, draugai, artimieji, studijų laikų bičiuliai.

Pagal Mazeikiai.lt


Šiaulių vyskupijoje

Šiaulių dekanate

Meldėsi, vaišinosi, šoko, dainavo, sportavo

ŽARĖNAI-LATVELIAI. Birželio 24-ąją Šv. Mikalojaus bažnyčioje paminėta parapijos 230 metų sukaktis. Šventę bažnyčia pasitiko visiškai atnaujintu vidumi. Šv. Mišias joje aukojo Žagarės klebonas kun. Marius Dyglys ir klebonas kun. Jordanas Urbonas. Paskui su 85 metų sukaktimi pasveikintas ir kraštotyrininkas Leonardas Skėrys. Dainų dovanojo atlikėjas Nerijus Šukutis.

Antroji šventės dalis persikėlė į Žarėnų kultūros namus. Ten veikusioje kraštotyros darbų parodoje buvo galima susipažinti su Žarėnų parapijos ir kaimo istorija iš kraštotyrinių darbų, straipsnių. Senose nuotraukose vietiniai ir buvę žarėniečiai rado užfiksuotas savo vaikystės, jaunystės dienų akimirkas. Į kraštiečių susitikimą, pavadintą „Po tėviškės dangum“ atsigaivinti kvapnia arbata, kava, paragauti vietinių šeimininkių suspaustų sūrių, keptų žagarėlių ir torto, susirinko ne vienas buvęs žarėniškis ar Žarėnuose dirbęs ar gyvenęs. Su saldžiomis dovanomis atvyko Kelmės rajono Užvenčio kultūros centro direktorė Irma Vaupšienė, kuriai Žarėnai – ne tik vyro Algimanto tėviškė, bet ir pirmoji jos pačios darbovietė.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija