2017 m. rugsėjo 8 d.
Nr. 34 (2251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Stovykla grigališkojo choralo giedotojams

Stovyklautojų grupė

Rugpjūčio 3–6 dienomis Germaniškio mokykloje-daugiafunkciame centre (MDC) vyko vaikų grigališkojo giedojimo stovykla. Jos sumanytoja ir vadovė – Vilniaus Universiteto grigališkojo choralo grupės moterų mokyklos ir Biržų grigališkojo giedojimo grupės vadovė, pedagogė, ansamblių bei chorų vadovė Viktorija Silenkovaitė. Ji mokė įvairaus amžiaus vaikus ir paauglius jau tūkstantmetį skaičiuojančio grigališkojo giedojimo paslapčių. Stovyklojautojai iš Kauno ir Biržų rajonų ilsėjosi vaizdingose pasienio su Latvija apylinkėse, keliavo po lankytinas Biržų rajono vietas, turėjo galimybę giedoti Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje, tradicinėse šv. Mišiose, kurias lotynų kalba aukojo stovyklos globėjas klebonas kun. Algis Neverauskas. Jose giedojo ir patarnavo svečiai iš Vilniaus grigališkojo giedojimo kolektyvų.


Kelionė stiprybės ir vilties link

Biržų dekanato piligrimai
prie Pivašiūnų šventovės

Biržiečiai mėgsta piligrimines keliones. Energingo Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios vikaro kun. Ernesto Želvio skatinami ir globojami, lankėmės Šventojoje Žemėje, Romoje, kasmet meldžiamės Žemaičių Kalvarijos, Krekenavos, Šiluvos atlaiduose. Šiais metais kunigas pasiūlė apsilankyti Pivašiūnų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Kadangi vietovė tolokai nuo Biržų, daugeliui iš mūsų, 50 piligrimų, tai buvo pirmasis apsilankymas Pivašiūnuose. Kelionei pasirinkome šeštadienį, vieną dieną iš visą oktavą čia švenčiamų Žolinės – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų – atlaidų.

Pivašiūnų šventovė pasitiko ypatingu spindesiu, ramybe ir žmonių geranoriškumu. Ši iš pirmo žvilgsnio paprasta, bet savita ir ypatingą aurą turinti bažnyčia ne veltui paskelbta Lietuvos medinės architektūros paminklu. Biržiečius maloniai nuteikė nuoširdus šv. Mišių ir Sutvirtinimo sakramento šventimas be kartais tokiais atvejais pasitaikančios pompastikos. Šv. Mišias aukojusio Kaišiadorių vyskupo Jono Ivanausko ir Alytaus dekanato dekano ir šios parapijos klebono mons. Vinco Baublio žodžiai krito žmonėms į širdis, nuteikė nuoširdžiai maldai.


Biržų žmonių džiaugsmas

Kun. Ernestas Želvys su savo
tėveliais Pranciškumi ir Zina

Biržų Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios vikaras kun. Ernestas Želvys ketverius metus patarnauja biržiečiams ir aplinkinių Nemunėlio Radviliškio bei Suosto-Germaniškio parapijų tikintiesiems. Savo nuoširdžiu darbu ir meile Dievui bei žmonėms, pelnė didelę jų pagarbą. Kasmet kunigo veikla įgauna vis kitokį atspalvį greta jo kasdienio triūso. Kunigas Ernestas yra daugybės religinių renginių ir švenčių iniciatorius ir atsakingas organizatorius. Renginiai išsiskiria originalumu, pritraukia vis gausesnį dalyvių būrį. Jis ieško vis naujų bendravimo būdų su žmonėmis, ypač jaunimu ir vaikais. Netausodamas savo jėgų, sveikatos, lėšų, investuoja į žmogų visa, kas darytų jį dorą, mylintį Dievą ir artimą. Kunigas rodo pavyzdį ir kelią, kaip kiekvienas gali atrasti save tikėjime ir bažnyčios gyvenime, kurdamas prasmingą asmeninį gyvenimą ir būdamas patrauklus bendruomenei.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija