2017 m. rugsėjo 15 d.
Nr. 35 (2252)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Prasminga diena

Šiais Arkivyskupo Teofiliaus Matulionio metais grupė Kudirkos Naumiesčio parapijiečių išsirengėme pakeliauti naujojo mūsų Palaimintojo gyvenimo keliais. Liepos 25-ąją pirmiausiai apsilankėme kardinolo Vincento Sladkevičiaus tėviškėje Guronių kaime (Kaišiadorių r.). Čia rekolekcijų namuose esančiame muziejuje sesuo Milda plačiau papasakojo apie kard. V. Sladkevičiaus gyvenimą. Paskui pamatėme Daliaus Ramanausko sukurtą dokumentinį filmą „Žvilgsnis į arkivyskupo Teofiliaus Matulionio gyvenimą“. Iš jo artimiau susipažinę su Palaimintuoju, vykome į Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo Katedrą. Ten mūsų laukęs dekanas mons. Rimvydas Jurkevičius supažindino su joje esančiomis koplyčiomis, papasakojo apie arkiv. T. Matulionio beatifikacijos iškilmėmis Vilniuje ir visiems padovanojo jo paveikslėlių. Bendroje maldoje ir kiekvienas atskirai prie jo sarkofago meldėmės prašydami Palaimintojo užtarimo ir pagalbos gyvenime.

Paskui visi buvome pakviesti arbatos, o mums rūpestingai patarnavo sesuo Dalia. Mons. R. Jurkevičius, irgi buvęs drauge, papasakojo apie savo sielovadą šioje parapijoje. Dėkojome jam už svetingą priėmimą.

Kelionę toliau tęsėme Kaune, Šv. Mikalojaus (benediktinių) bažnyčioje, kur būsimasis Palaimintasis 1936-1943 metais dirbo kapelionu ir 1938 metais įvedė Švč. Sakramento adoraciją. Sesuo Paulina apžvelgė Šv. Mikalojaus bažnyčios istoriją, kalbėjo apie Švč. Sakramento adoracijos svarbą ir aktualumą nūdienos pasauliui ir nuolat skubančiam žmogui, pasakojo, kad tą labai vertina ir tęsia šių dienų benediktinės. Turėjome progą ne tik susipažinti su benediktinių gyvenimu, bet ir pagarbinti Jėzų Švč. Sakramente.

Paskui nuėjome į netoliese esančią „Marijos radijo“ redakciją, turėjome galimybę akivaizdžiai pamatyti jos studiją, susipažinti, kaip vyksta darbas, užsukti į koplyčią, iš kurios dažnai transliuojamos šv. Mišios ir Rožinio malda.

Į namus grįžome kupini kelionės įspūdžių ir kilnių minčių. Įprasminta diena teatneša gausių vaisių, o Palaimintojo Teofiliaus užtarimas tesuteikia vilties ir paguodos...

Aldona KAŠIUBAITĖ

Kudirkos Naumiestis–Guronys–Kaišiadorys–Kaunas   

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija