2017 m. lapkričio 17 d.
Nr. 44 (2261)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Knygą pristatė šešiametis rašytojas

GARLIAVA. „Nuobodu rašyti vieną laišką, – pagalvojo tuomet dar nė šešerių nesulaukęs Austis, atsakinėdamas į krikšto tėčio, gyvenančio Prancūzijoje, laišką. – Rašysiu knygą“. Taip ir padarė. Tėveliai palaikė berniuko iniciatyvą ir knygą išleido. Ausčio Juozaičio „Nuostabi vaikystė“ buvo pristatyta Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų centre. Berniukas – jauniausias čia kada nors savo kūrybą pristatęs autorius. Jis tik šiemet pradėjo lankyti pirmąją Garliavos Jonučių progimnazijos klasę. Ausčio knygos istorijos – visos iš gyvenimo, kaip sakė pats autorius. Savo knygą jis skiria promočiutei, kurią labai myli. Gal todėl jam pačiam ir labiausiai patinka istorija „Močiutės blynai“. Beje, 87 metų močiutė – puikus aktyvumo pavyzdys proanūkiui. Ji nesėdi sudėjusi rankų – dainuoja ansamblyje, naudojasi planšete, kuria kartais, Ausčio džiaugsmui, duoda ir jam. Austis – išties neeilinis vaikas. Jis ne tik rašo ir skaito knygas, bet ir lanko tautinių šokių kolektyvą „Tauškutis“, dainuoja ir piešia – dauguma knygos iliustracijų sukurta jo paties, mokosi anglų kalbos, lanko gitaros pamokas ir žaidžia krepšinį. Šis užsiėmimas vaikui patinka labiausiai, nes yra... sunkiausias – Ausčiui nepatinka, kai lengva. Svečius nustebino vaiko skaičiavimo gebėjimai – berniukas visų akivaizdoje puikiausiai atliko veiksmus su atsitiktinai pateiktais skaičiais ir lentoje pats užrašė rezultatą. Berniukas prisidėjo savo sutaupytais pinigais prie knygos leidybos. Dabar taupo antrajai.

„Svarbiausia, – kad vaikas turėtų, ką veikti, ir darytų tai, kas patinka“, – paklausta apie tai, kaip užauginamas toks vaikas, kalbėjo mama Irmina. Savo trijų sūnų lavinimu Irmina aktyviai užsiima nuo pat jų mažumės. Du vyresnieji Ausčio broliai žaidžia krepšinį, vyriausias su Lietuvos jaunių krepšinio rinktine yra tapęs Europos ir pasaulio bronzos ir Europos sidabro medalių laimėtoju. Tad visai ne be pagrindo Austis tikisi, kad visi trys broliai vieną dieną taps NBA krepšininkais. Tokia galimybe neabejoja Ausčio krepšinio treneriai. Jie sakė iškart pastebėję išskirtinį vaiko domėjimąsi šia sporto šaka ir jo gebėjimus.

Pasveikinti jaunąjį rašytoją į biblioteką susirinko nemažas būrelis svečių. Ausčio mokytojai, auklėtoja, šeimos nariai, bendraklasiai, draugai, jie linkėjo sėkmės ir entuziazmo tęsiant veiklas. Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos direktorius Jonas Petkevičius juokavo, kad mokyklai bus iššūkis mokyti tokį išskirtinių gabumų vaiką.

„Austis, nors tik šešerių, gali būti pavyzdys ir mums, suaugusiems, kad kuo daugiau darai, tuo daugiau spėji“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas ir pažadėjo paremti Ausčio knygos leidimą. Jis palinkėjo, kad berniuko ne tik vaikystė, bet ir visas gyvenimas būtų nuostabus.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija