2017 m. lapkričio 24 d.
Nr. 45 (2262)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

80 metų šviesos židiniui

Musninkų bibliotekos
bibliotekininkė Janė Rolienė

Jei žmogus turi ateitį, ją turi ir knyga. Juk sykį išmokę ieškoti knygose džiaugsmo ir paguodos, mes be to nebegalime apsieiti. Daugybei žmonių knygos reikalingos kaip duona ir druska. Ir taip bus, kiek mes beišrastume įmantrių kasečių, televizorių, kompiuterių ar kitų pakaitalų...

Astrida Lindgren

MUSNINKAI. Čia jau 80 metų veikia biblioteka. Į ją nuolat užsuka vaikai ir jaunimas, jų tėvai ir seneliai. Biblioteka kaime – kultūros židinys, skleidžiantis šviesą, jungiantis įvairių kartų, požiūrių ir pomėgių žmones bendravimui ir darnai. Kaimo biblioteka – bendruomenės gyvavimo centras, kuriame galima sužinoti naujausius Lietuvos ir pasaulio įvykius, rasti reikiamą informaciją, mėgstamą knygą. Tai – erdvė, kur ne tik giliname savo žinias, bet ir keičiamės jomis su kitais, galime patenkinti savo poreikius. Čia nuolat jų laukia bibliotekininkė. Šiuo metu Musninkų bibliotekoje dirba Janė Rolienė. Ji ir sukvietė visus prisiminti bibliotekos istoriją, padėkoti aktyviausiems skaitytojams ir pagalbininkams. Janinai renginį vesti padėjo jaunasis bibliotekos skaitytojas Rokas Gatelis. Gražiais kūriniais stebino Musninkų jaunimas: Neda Černiauskaitė skambino kanklėmis, Greta Paulauskaitė dainavo ir grojo gitara, Steponas Mažrimas skaitė eilėraštį „Sena knyga“, Audronė Janušauskienė – „Nauja knyga“. O šventę vainikavo Domanto Rolio atliekamos dainos.


155 faktai iš miesto istorijos

VARĖNA. 2012 metais miestas šventė 150 metų jubiliejų. Tais metais renginiai, skirti šiam jubiliejui, vyko visus metus. Organizuota mokslinė konferencija „150 Varėnos istorijos minučių“, vyko daugybė renginių mūsų bibliotekoje, išleista Vytauto Česnulio knyga „Varėnai 150 metų“. Išskirtinė buvo Grybų šventė. Šiai datai nelikome abejingos ir mes, Varėnos viešosios bibliotekos bibliografės Elena Glavickienė ir Laimutė Cibulskienė. Ta proga parengėme kraštotyros darbą „Varėna: datos, įvykiai, faktai“. Norėdamos dar kartą prisiminti ir kitiems priminti svarbius Varėnos miesto istorijos faktus bei įvykius, bibliotekos „Facebook“ paskyroje šiais metais paskelbėme 155 faktus iš Varėnos miesto istorijos. Tai – miesto įsikūrimo data, bažnyčios atsiradimas, lenkų ir sovietų okupacijos, mokyklos, biblioteka, kultūros centras ir kita. Visa tai sulaukė daug paspaudimų „patinka“, komentarų bei pastabų. Ypatingai daug dėmesio gavo skelbtos nuotraukos – žmonės atpažino ne tik vietas, pastatus, bet ir patys save arba savo pažįstamus.


Rimas Šapauskas ieškojo paskutinių pagonių ir krikščionių

ALYTUS. Ne paslaptis, jog gyvename klaidingų stereotipų bei įvaizdžių pasaulyje, o dažno mūsų požiūrį į tam tikrus visuomeninius reiškinius iš dalies formuoja ir masinės informavimo priemonės. Tad ne vienas, išgirdęs žurnalisto, laidų ir pramoginių renginių vedėjo bei žurnalisto Rimo Šapausko vardą, greičiausiai jį susies su įvairiose laidose jo vaidintais ar tebevaidinamais kontroversiškais personažais – Buduliu, Česlovu, Filadelfijumi ar smalsiu peliuku Mauzeriu. Tačiau į susitikimą-diskusiją Alytaus rajono viešojoje bibliotekoje atvykęs R. Šapauskas nė iš tolo nepriminė savo sukurtų komiškų personažų. Jau diskusijos tema – „Ar lietuviai yra paskutiniai pagonys, o gal – paskutiniai krikščionys?“ – susirinkusius nuteikė kiek rimtesnėms diskusijoms nei chuliganiški Budulio pakvailiojimai ar peliuko Mauzerio „politinės įžvalgos“.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija