2018 m. vasario 23 d.
Nr. 8 (2275)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos kūrėjai


XXI Amžius


Spaudos, televizijos ir radijo rėmimo fondas 2018 metams „XXI amžiui“ skyrė 3000 € paramą projektui „Lietuvos kūrėjai“ vykdyti. Rubrikos: Iš kultūros istorijos; Kronika; Laureatai; Nepriklausomybės amžininkai; Požiūris; Prieškario kūrėjai; Vasario 16-osios Akto signataro tėviškėje; Vydūno metai.


Kronika

Valstybės 100-mečio minėjime – nusilenkimas praeičiai, dainos, naujos tradicijos gimimas

Nijolė Krasniauskienė

Žirmūnų bendruomenės viešojo dainavimo
tradicijos gimimo akimirka

Jubiliejinis valstybės gimtadienis šiemet tarsi permainė santūrius tautiečius. Atrodė, kad Lietuvai nori ir turi ką pasakyti kiekvienas jos vaikas. Visi į Tėvynės gimtadienio sutiktuvių vainiką stengėsi įpinti bent kuklų žolynėlį ar ryškiaspalvį žiedą.

Vienoje iš seniausių ir didžiausių Vilniaus seniūnijų, Žirmūnuose, valstybininkai ir bendruomenininkai kartu susėdo padainuoti Lietuvai ir apie ją. O šioje seniūnijoje gimusi idėja „Vasario 16-ąją švęsti su daina „Lietuva brangi“ pasklido po visas šalies bendruomenes.

Kas žino, galbūt tądien, kai gyvieji linksminosi, prie jų prisijungė ir visai šalia amžinojo poilsio atgulę pokario kankiniai... O gal tik klausėsi dainų bei linkėjimų ir tyliai laimino...


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija