2018 m. kovo 9 d.
Nr. 10 (2277)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Kronika

Bėgimas ir Gediminaičių stulpai prie bažnyčios

MAŽEIKIAI. Antrą kartą čia, švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, susibūrė didžiulis būrys bėgimo mėgėjų iš visos Lietuvos. Daugiau nei 1000 bėgimo entuziastų savo jėgas išbandė skirtingose distancijose. Bėgikai varžėsi vaikų ir suaugusiųjų grupėse. Vaikai turėjo įveikti 400 m, 1000 m, o suaugusieji 3,3 km, 10 km distancijas. Prieš startą Savivaldybės meras Antanas Tenys pasveikino visus susirinkusiuosius į valstybės gimtadienį. Visiems bėgusiesiems įteikti atminimo medaliai, visi buvo vaišinami karšta arbata ir koše. Geriausius sportininkus apdovanojo Savivaldybės mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė. Bėgimo sumanytoja – bėgikų klubo „Penki kalnai“ prezidentė Milda Zubavičienė.

Paskui Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje šv. Mišias už tėvynę Lietuvą aukojo klebonas kun. Gintaras Lengvinas, kan. Donatas Stulpinas, kunigai Paulius ir Klemensas Jaraminai bei Robertas Romanovskis. „Ši graži šventė kiekvieno širdyje uždega didžiulę meilę tėvynei ir suvienija mus, nes mes visi – Lietuvos vaikai“, – pradėdamas šv. Mišių auką sakė kun. G. Lengvinas.

Savivaldybės vadovai kartu su svečiais iš Latvijos ir Lenkijos, atvykusiais drauge švęsti mūsų valstybės gimtadienio, Nepriklausomybės aikštėje padėjo gėlių puokštes ir pagerbė kovojusiuosius už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, savo didžiais darbais žadinusius kiekvieno lietuvio laisvės troškimo jausmą ir pagarbą Tėvynei. Paskui UAB „Hotrema“ atstovai išmatavo prie Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios pastatytus Gediminaičių stulpus. Įvykdę visas reikiamas sąlygas – išmatavę statinį, užpildę protokolą, kurį pasirašė 5 liudininkai, – išsiuntė Lietuvos rekordus fiksuojančiai agentūrai ir tikisi, kad šis statinys papildys Lietuvos rekordus. Užfiksuoti statinio matmenys: aukštis – 10,21 m, ilgis – 13,08 m, plotis – 3,15 m. Meras dėkojo šios idėjos autorei UAB „Hotrema“ ir šią iniciatyvą padėjusiam įgyvendinti savivaldybės kultūros centrui. Grožėtis nuo sutemų iki aušros valstybės vėliavos spalvomis šviečiančiu statiniu mažeikiškiai galės iki kovo 11-osios.

Išmatavus Gediminaičių stulpus Naftininkų g. pajudėjo šventinė automobilių kolona ir apjuosė miestą. Susirinkusieji į Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centrą turėjo galimybę pasigrožėti eksponuojamais rajono tautodailininkų darbais. Didžiojoje Kultūros centro salėje šventinę nuotaiką kūrė ir savo muzika, šokiais, dainomis ir eilėmis žavėjo Mažeikių krašto atlikėjai, kolektyvai.

Renginio dalyvius sveikino meras A. Tenys, Seimo narys Kęstutis Bartkevičius ir Seimo nario Valiaus Ąžuolo padėjėja Reda Šiaulienė. Meras priminė drąsius vyrus, 1918 m. vasario 16 d. pasirašiusius Nepriklausomybės aktą ir visam pasauliui paskelbusius, kad nuo šiol Lietuva yra laisva ir nepriklausoma. Tarp jų buvo ir kraštietis viekšniškis Mykolas Biržiška. „Mes turime laisvę kurti savo gyvenimą, turime laisvę kalbėti ir tikėti, turime laisvę mokytis ir dirbti, – sakė A. Tenys. – Dirbkime taip, kad kūrentume nepriklausomybės ugnį, kad mūsų Lietuva, mūsų valstybė augtų ir stiprėtų. Branginkime laisvę ir vieni kitus“. Baigiamieji valstybės gimtadienio akordai nuskambėjo prie Savivaldybės kultūros centro vykusiame koncerte. Kiekvieno širdį suvirpino bendrystėje kartu su dainininku Povilu Meškėla sugiedotas Lietuvos himnas ir šventę vainikavę fejerverkai.

Parengta pagal Kretingos ir Mažeikių rajonų savivaldybių informaciją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija