2018 m. kovo 30 d.
Nr. 13 (2280)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Džiaugsmingas Lietuvos valstybės gimtadienis

Kristaus Prisikėlimo parapijos
jaunų šeimų bendruomenė Kauno
Kristaus Prisikėlimo Bazilikoje
švenčia valstybės jubiliejų

Brangaus žmogaus ar mano pačios gimtadienis yra smagi ir džiaugsminga šventė. Šį kartą patyriau, jog valstybės gimtadienis irgi yra labai konkreti, suvokiama ir džiaugsminga šventė, kuri po Trispalve sutelkia visus Lietuvos piliečius pasaulyje.

Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos jaunų šeimų bendruomenė Lietuvos gimtadieniui pasiruošė atsakingai. S. Ramutės Budvytytės iniciatyva ir pagalba tėveliai šiai iškilmingai šventei papuošė savo vaikus siūtomis trispalvėmis kepurėlėmis, o patys tėveliai užsirišo trispalvius šalikus. Dailininkės Jovitos Aukštikalnytės padedami, vaikai „užsiaugino“ ryškias tulpes, kuriomis jie papuošė Baziliką iškilmingoms šv. Mišioms už Lietuvos nepriklausomybės 100 metų jubiliejų ir visą tautą. Jautėmės pakiliai, buvome pasipuošę ir džiugūs, susikaupę ir ypatingi savo valstybės gimtadienio dalyviai.

Pernai jaunų šeimų bendruomenė jau kartą dalyvavo partizano Prano Žiauberio 100 metų gimtadienyje, tad buvo lengviau įsivaizduoti, kiek daug tai yra žmogui. Ar daug valstybei 100 metų? Šis klausimas atvėrė kelius diskusijoms ir apmąstymams. Dar svarbesnis už šį klausimą pasirodė pojūtis, kad tai – kiekvienos šeimos ir Bažnyčios, kaip bendruomenės, kiekvieno draugų sambūrio, kiekvienos organizacijos ir galiausiai kiekvieno lietuvio gimtadienis, nes Lietuvos himno žodžiai, džiaugsmingai ir tvirtai nuskambėję šv. Mišių pabaigoje, pasirodė esantys mūsų kasdienybėje, darbuose, žodžiuose, maldose. Iš praeities per dabartį į ateitį „vardan tos Lietuvos“, nes Dievo padedami gebame siekti šviesos, mokyti vaikus tiesos, neprarandame vilties nei dideliuose, nei mažuose dalykuose. Šio Lietuvos gimtadienio metu suvokėme, kad prisidedame prie Tėvynės gyvavimo ir gyvenimo. Be manęs, be šeimų bendruomenės, be šv. Mišių ir Bažnyčios nebūtų tokios Lietuvos, kokią kuriame. O kad ji išliktų, klestėtų ir augtų, trispalvė turi žydėti tėvų ir vaikų širdyse kasdien.

Evelina Ambrazevičienė

M. Kavaliauskaitės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija