2018 m. birželio 29 d.
Nr. 26 (2293)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai
2015 metai
2016 metai
2017 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Antaninės – dovanos, gėlės ir koncertas

ŠVENTEŽERIS. Antaninės miestelyje – visuomet didelė šventė ne tik dėl to, kad Švč. Mergelės Marijos Gimimo parapijoje švenčiami Šv. Antano atlaidai, bet ir dėl to, jog susirenka draugai, atvažiuoja giminės. Šventežerio seniūnijos žmonės dar susirenka pasveikinti čia gyvenančių Antanų. Šis gražus vardas tampa vis retesnis, tačiau Šventežerio miestelis dar gali didžiuotis turėdamas jų net septynis ir vieną moterį Antaniną.

Šventė Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje prasidėjo iškilminga procesija. Šv. Mišias aukojo klebonas g. kan. Edigijus Juravičius ir Gražiškių Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kun. Dainius Gurevičius. Kartu su Šventežerio parapijos žmonėmis atlaidų iškilmėse ir po to vykusioje šventėje dalyvavo Lazdijų rajono meras Artūras Margelis bei Šventežerio seniūnijos seniūnė Aldona Burbienė.

Po šv. Mišių parapijos salėje vykusioje šventėje Antanus ir visus Šventežerio parapijos žmonės sveikinęs meras A. Margelis Antanams linkėjo geros sveikatos, o Šventežeriui ir visam rajonui – lietaus. Pasak mero, Antaninės nuo seno duodavo startą šienapjūtei, tačiau šiemet dėl karščių ji jau baigiama. Bet vilties prarasti negalima – gal Dievas dar duos lietaus ir nors truputį kompensuos žemdirbių patirtus nuostolius. Dovanomis meras apdalino ne tik parapijos salėje susirinkusius Antanus, bet ir kunigus Dainių ir Egidijų, šventėje dalyvavusius ir aktyviai prie bendro darbo seniūnijoje prisidedančius seniūnaičius Vytautą Juškauską ir Rimą Kašalyną. Savo seniūnijos Antanus, linkėdama jiems puikios sveikatos, sėkmės kasdieniuose darbuose, gėlėmis apdalino Šventežerio seniūnė A. Burbienė.

Šventę vainikavo nuotaikingas koncertas, kurį organizavo Lazdijų kultūros centro Teizų laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Ona Jonuškienė. Daug metų renginiuose skamba jos vadovaujamo Šventežerio moterų ansamblio „Sodžius“, Mikyčių kaimo moterų ansamblio „Svaja“ bei Juozo Adomaičio vadovaujamo Teizų kaimo moterų ansamblio „Gaja“ atliekamos nuotaikingos dainos, kurios linksmino ir tą popietę Antanines šventusius miestelio gyventojus. Lyriškas savo dainas Antanams skyrė ir koncertavusi Rita Sabestinienė. Ji sakė, jog Antano vardas jai visuomet siejasi su meile, šeimos tvirtumu, nes ir jos tėvas – Antanas...

Pagal Lazdijų rajono savivaldybės informaciją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija