Atnaujintas 2002 m. lapkričio 27 d.
Nr.89
(1096)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Susitikimai
Kultūra
Žvilgsnis
Literatūra
Nuomonės
Kryžkelės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai

Gyvena lygiagrečiai su menu

Galerijos „Rotunda“ savininkas Vidmantas Daugis

Sostinės Gedimino prospekte, nepriėjus Seimo rūmų ir įsukus į A.Rotundo gatvę, pastabesnis neaplenks dailės galerijos „Rotunda“. Jos 39 metų savininkas Vidmantas Daugis mielai sutiko pabendrauti su žurnalistu.

Vos ne miesto centras, nemenkas praeivių gatve judėjimas, bet ne kiekvienas jų pastebi, kur yra „Rotunda“. Turėdamas tikslą kuo daugiau pritraukti jos lankytojų, turbūt reklamai išleidžiate krūvą pinigų?
Dailės galerija - tai ne parduotuvė, skirta dideliam žmonių srautui ir kad pirktų viską iš eilės. Kas ieško reikalingo daikto, eina tikslingai. Aišku, ir pas mus ne iš karto nuperka pamatytą kūrinį, tam reikia subręsti, suprasti, kad jo reikia pačiam ar dovanoti kokia nors proga.
Mūsų pašonėje - Seimas, ministerijos, todėl nedarome triukšmingų vakarėlių, nesistengiame prisikviesti šalies Prezidento. Kartu tai lemia esamos patalpos. Tačiau „Rotundoje“ darbai labiau prieinami pirkėjui. Jų kainos čia mažesnės nei kitose sostinės galerijose.
Kieno darbus pas jus įmanoma rasti?
Galerijos paslaugomis naudojasi apie 100 dailininkų, iš jų 20-30 - itin stiprūs. Jeigu dailininko atnešto darbo nenuperka metus ar dvejus, su tokiu ir bendrauti nelabai verta. Kuomet autoriaus darbai patrauklūs pirkėjui ir jį tenkina jų kainos, tuomet vyksta judėjimas. Čia galima įsigyti A.Griškevičiaus, R.Bičiūno, J.Daniliausko, R.Sližio, A.Ajausko, R.Kmieliauskaitės, D.Gražienės, L.Dubauskienės, N.Zavackienės kūrinių.