Atnaujintas 2003 m. gegužės 7 d.
Nr.35
(1139)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Valstybė ir bažnyčia
Aktualijos
Kultūra
Darbai
Nuomonės
Žvilgsnis
Lietuva


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Kas ką šantažuoja?

Lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis, Vilniaus miesto savivaldybėje surengęs spaudos konferenciją, teigė, kad sostinės tarybos nariai liberalai šantažuoja lenkų atstovus sostinės savivaldybėje. Anot V.Tomaševskio, vienas tarybos narys jam sakęs, jog už tai, kad jis balsuotų už Artūro Zuoko sugrąžinimą į sostinės mero postą, buvo siūlyta 100 tūkst. litų. Kitam neva buvo priminta telefonu, kad „jis turi vaikų“. V.Tomaševskis į klausimą, ar jis kreipsis į policiją dėl „šantažo“, nieko konkretaus neatsakė, tiktai iš naujo pakartojo kaltinimus, jog šantažu užsiima Vilniaus tarybos nariai konservatoriai ir liberalai.
Tuo tarpu Vilniaus tarybos narių liberalų suburta koalicija kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti Seimo narių Vasilijaus Fiodorovo, Valdemaro Tomaševskio ir Eduardo Šablinsko veiksmus, trukdant tarybos nariams slaptu balsavimu išreikšti savo valią. Kaip žinoma, balandžio viduryje Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs liberalų skundą dėl Vilniaus mero ir jo pavaduotojo rinkimų teisėtumo, laikinai sustabdė jais išrinktais G.Paviržio ir J.Imbraso įgaliojimus. Administracinis teismas nutarė kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad jis išaiškintų, ar savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisos, leidžiančios Seimo nariams dalyvauti pirmajame savivaldybės tarybos posėdyje, neprieštarauja Lietuvos Konstitucijai.
Liberalų sąjungos, konservatorių partijos ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos atstovai parengė kreipimąsi į prokuratūrą, kuriame prašoma nustatyti asmenis, kurie Vilniaus tarybos posėdyje balandžio 30 dieną trukdė slaptu balsavimu išrinkti merą, sukėlė sumaištį ir net apstumdė tarybos narius prie balsavimo patalpos durų. Taip pat prašoma išsiaiškinti tarybos nario liberalo V.Drėmos dingimo aplinkybes. Pastarasis vėliau atsirado ir teigė gatvėje praradęs sąmonę, todėl buvo nuvežtas į ligoninės reanimacijos skyrių. Tačiau jau kitos dienos rytą V.Drėma atsirado ir net telefonu kreipėsi į LTV televizijos laidą „Prašau žodžio“, kurioje labai miglotai aiškino savo „dingimo“ priežastis. Vienas Vilniaus tarybos narys teigė turįs patikimų žinių, kad V.Drėma buvo atgabentas į ligoninę tiktai tos dienos vakare gerokai įkaušęs, o jį balandžio 9 dieną atvežė sostinės meru išrinktas G.Paviržis ir jo žmona. Pats G.Paviržis tai neigia. Kai kurių žurnalistų žiniomis, V.Drėma jau skubiai perbėgo iš liberalų pas „prezidentinius“ liberalus demokratus ir primena, jog V.Drėmai - tai įprastas dalykas, nes jau buvo taip padaręs, palikęs konservatorius ir tapęs liberalu.

P.K.

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija