Atnaujintas 2007 gegužės 4 d.
Nr.34
(1531)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Prezidentas susitiko su Popiežiumi Benediktu XVI

Prezidentas Valdas Adamkus
ir ponia Alma Adamkienė
susitiko su popiežiumi Benediktu XVI

Šeštadienį, balandžio 28 dieną, Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus su darbo vizitu lankėsi Vatikane ir susitiko su Popiežiumi Benediktu XVI.

Prezidentas Šventajam Tėvui perdavė nuoširdų Lietuvos sveikinimą aštuoniasdešimtojo jubiliejaus proga ir pasveikino su išrinkimo Popiežiumi dviejų metų sukaktimi.

Valstybės vadovas pažymėjo, kad jį atlydėjo iškilūs Lietuvos meno ir mokslo pasaulio žmonės, krikščioniškąsias vertybes puoselėjanti jauna šeima.


Naujosios atominės elektrinės statyba – išsigelbėjimas ar pražūtis?

Gintaras VISOCKAS

Seimo Ryšių su visuomene skyrius nemelavo: diskusija dėl naujosios atominės elektrinės statybos Lietuvoje tikrai buvo surengta prie Vilniaus esančiame „Le Meridien Villon“ viešbutyje, tikrai balandžio 26 dieną ir joje tikrai dalyvavo Baltijos šalių parlamentarų Ekonomikos komitetų pirmininkai. Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime teigta, jog „sveikinimo žodį tars Ekonomikos komiteto pirmininkė Birutė Vėsaitė, pranešimą apie Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimą pristatys Ūkio ministerijos valstybės sekretorius Artūras Dainius, AB „Lietuvos energija“ atstovas Rymantas Juozaitis kalbės apie naujos atominės elektrinės projekto parengiamuosius darbus, diskusijoje taip pat dalyvaus Užsienio reikalų ministerijos Ekonominio saugumo politikos departamento ambasadorius ypatingiesiems pavedimams Darius Degutis“.


Makabreska

Petras KATINAS

Filosofas Artūras Šopenhaueris yra pasakęs, kad bet kokio žmogaus, visuomenės nario veiksmai ir darbai ne vien tik savo interesams padaro žmogų didingą. Deja, tokių vis mažėja ir, ko gero, greitai teks juos į Gineso knygą įrašyti. Žmogaus menkumas ir niekingumas pasireiškia jo nesugebėjimu, tiksliau, visišku nenoru ir abejingumu toje dabartinių laikų kovoje už būvį. Daugelio jų jau visiškai nejaudina bendri vargai, nelaimės, pagaliau net tautos likimas. Pasak A.Šopenhauerio, žmogaus menkystė prasideda tada, kai jis ima rūpintis vien tiktai savo kailiu, sočiu gyvenimu, piniginės storiu, nesiskaito su niekuo – elementariu padorumu, bet kokios moralės normomis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija