Atnaujintas 2009 m. vasario 13 d.
Nr. 13
(1705)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Aktyvūs tikintieji – veikli parapija

Parapijos aktyvas su klebonu
kun. Mykolu Petrausku

Teneniai. Šv. Barboros parapiją sudaro daugiau kaip šeši šimtai Tenenių gyventojų. Šią parapiją aptarnauja to paties dekanato Pajūrio Švč. Trejybės   klebonas kun. Mykolas Petrauskas. Jo iniciatyva Tenenių bažnyčios šventoriuje atvėrė duris renovuoti erdvūs ir jaukūs Tenenių Šv. Barboros parapijos namai. Praėjusių metų vasaros pabaigoje jie buvo pašventinti ir  atidaryti, juose aktyvią veiklą pradėjo Tenenių parapijos „Caritas“, pastoracinė taryba ir jaunimas.

Sausio 18-ąją, sekmadienį, po šv. Mišių, kurias aukojo kun. M. Petrauskas, Tenenių „Caritas“ darbuotojai ir pastoracinė taryba susirinko parapijos namuose. Prie kavos puoduko ir pačių atsineštų vaišių buvo aptarti praėjusių metų nuveikti darbai, numatytos tolimesnės veiklos gairės. Kun. M. Petrauskas padėkojo tikintiesiems, „Caritui“ ir pastoracinei tarybai už  jų atliktus darbus.

Tenenių parapijos „Carite“ darbuojasi net septynios moterys: Genovaitė Ciparienė, Genutė Mėlinauskienė, Staselė Girskienė, Juzefa Žymančienė, Petrutė Uselienė, Regina Kadarauskienė ir Lilė Gailiuvienė. Vadove išrinkta Tenenių medicinos punkto vedėja felčerė G. Ciparienė, kuri geriausiai žino parapijiečių vargus ir negalias. Kažkada karitietės kaime rado mirusią vienišą senutę. Tas įvykis  labai sujaudino moteris ir dabar jos pagalbos reikalingus žmones aplanko ne tik prieš didžiąsias šventes, bet kur kas dažniau.

Tarp „Caritas“ moterų veiklumu išsiskiria teneniškės mokytojos Genutė Mėlinauskienė ir Staselė Girskienė. Pastaroji Tenenių pagrindinėje mokykloje dėsto tikybą ir dar rengia vaikučius Pirmajai Komunijai, Sutvirtinimo Sakramentui. Moterys į savo veiklą ketina įtraukti ir Tenenių jaunimą, kad šis nuo mažens išsiugdytų atjautą senam ar negalią turinčiam žmogui.

Beje, ir jaunimas Teneniuose yra aktyvus. Net keturi teneniškiai jaunuoliai praėjusiais metais lankėsi Prancūzijoje, Taizė. Mantas Šideikis, besimokantis Pajūrio Stanislovo Biržiškio vidurinėje mokykloje, svajoja apie kunigystę, yra aktyvus Tenenių bažnyčios ministrantas.

Tenenių Šv. Barboros parapijos pastoracinę tarybą sudaro net dešimt žmonių, jos vicepirmininkas yra Tenenių seniūnas Bronislovas Grabauskas, kuris daugiausia padeda kun. M. Petrauskui. Labai veiklus visų galų meistras, visus darbus mokantis, viską išmanantis Stasys Norvaiša. Jis daug prisidėjo renovuojant parapijos namus.

Tiek „Caritas“ darbuotojos, tiek pastoracinė taryba nuoširdžiai dėkojo kun. M. Petrauskui už nuveiktus darbus, už rūpestį parapijos tikinčiųjų dvasiniais reikalais. Kunigas savo ruožtu padėkojo „Caritui“ ir pastoracinei tarybai už aktyvumą ir apdovanojo visus Giuseppe Pulcinelli knygutėmis „Apaštalo Pauliaus pažinimo abėcėlė“ ir Naujuoju Testamentu.

Jonas ŠIMAITIS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija