Atnaujintas 2009 m. vasario 20 d.
Nr. 15
(1707)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Apie maldos galią

Palaimintojo Jurgio Matulaičio
draugijos narių suvažiavimas
Dramos teatre

Marijampolė. Sausio 25 dieną į Dramos teatrą į II Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugijos suvažiavimą rinkosi draugijos nariai iš Lietuvos miestų bei Punsko (Lenkija).

Suvažiavimo dalyvius pasveikinęs Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kun. Andrius Šidlauskas, MIC, liudijo apie maldos galią, patirtas malones. Sesuo Viktorija kalbėdama apie maldą ir jos reikšmę žmogaus gyvenime, pakvietė pamąstyti, koks turi būti atsivertęs ir tikintis Evangelija žmogus. Kalbėdama apie Palaimintąjį, jo išgyvenimus, kurie atsispindi laiškuose, rašytuose artimiems žmonėms, sesuo Viktorija priminė, kad Pal. Jurgis Matulaitis buvo gyvo tikėjimo žmogus, pasirinkęs Dievą savo gyvenimo viduriu, ašimi, ir pakvietė drąsiau liudyti apie patiriamas malones užtariant Palaimintajam.

Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugijos suvažiavime dalyvavo kun. Janas Biletskis, MIC, iš Sevastopolio (Ukraina). Svečias pasakojo apie aplinkybes, nulėmusias jo pasirinkimą, apie sunkų ir sudėtingą kelią į kunigystę, apie užtarimo maldos prasmę. KGB trukdė stoti į seminariją, todėl kunigas Janas turėjo mokytis pogrindinėje seminarijoje Lvove, Rezeknėje ir Marijampolėje. Į kunigus jis buvo įšventintas Lietuvoje, Rudaminos bažnyčioje. Po įšventinimo išsiųstas dirbti į Aziją, nors ir ten sovietinė valdžia trukdė dirbti – kunigą nuolat ragino bendradarbiauti su KGB, o kai jis nesutiko, religijos reikalų įgaliotinis įspėjo, kad vaikys ir niekur ramiai dirbti kunigo darbo neleis. Tokiomis sąlygomis gelbėjo tik malda, gyvas tikėjimas. Kun. J. Biletskis, MIC, Dievo padedamas pastatė penkias bažnyčias, dvi restauravo ir išgyveno šešis pasikėsinimus.

Kun. J. Biletskis sakė, kad Dievas išgydydavo tuos, už kuriuos buvo meldžiamasi: 63 žmones pavyko išgelbėti nuo savižudybės, pavyko padėti 3009 alkoholikams ir 92 narkomanams. Kunigui buvo suteiktos egzorcisto teisės. Jis pasidalijo išgyvenimais, patiriamais gydant žmones, pabrėžė, kad labai svarbu ne tik malda, bet pasiruošimas jai. Svarbu melstis ir kartu prašyti Viešpatį atleidimo už save, už savo artimuosius, už mirusius. Turime atleisti ir patys sau, nes kartais neatleidžiame, neapkenčiame savęs, tuo nusižengdami Įstatymui. Turime melstis ir už savo priešus, jiems atleisti, juos laiminti. Paskaitos pabaigoje kunigas pravedė užtarimo maldą.

Pasibaigus paskaitai susirinkusieji dalyvavo šv. Mišiose Šv. arkangelo Mykolo Bazilikoje, kurias aukojo parapijos klebonas kun. A. Šidlauskas, MIC, pamokslą sakė kun. J. Biletskis, MIC.

Šv. Mišių pabaigoje vyskupo Rimanto Norvilos sveikinimą tikintiesiems perdavė kan. prof. dr. Kęstutis Žemaitis. Paskui tikintieji susitelkė maldai prie Palaimintojo Jurgio Matulaičio altoriaus.

Pasibaigus šv. Mišioms Palaimintojo Jurgio Matulaičio draugijos narių suvažiavimas persikėlė į dramos teatrą, čia Marijampolės „Sūduvos“ vidurinės mokyklos moksleiviai parodė spektaklį „Alyvinė obelis“ (vad. Nijolė Puodžiūnienė, rež. Aurimas Galianovas).  

Renata STADULIENĖ

Redos BRAZYTĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija