Atnaujintas 2009 m. vasario 20 d.
Nr. 15
(1707)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Geras žodis nuskaidrina sielą...

Šilalė. Kristaus Paaukojimo (Grabnyčių) rytą parapijos tikintieji, susirinkę į Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią, prieš šv. Mišių auką išgirdo tokius dekano klebono  kunigo Stasio Toleikio žodžius: „Mielieji, ar pastebėjote, kokį skaidrų ir gražų šį rytą mums padovanojo Dievas? Tiesa, truputį šaltoka, bet juk dabar žiema, o ne pavasaris... Tad sušildykite savo širdis nuoširdžiu įsijungimu į šią šv. Mišių auką, melsdamiesi už vienuolius, vienuoles ir pašaukimus į vienuolijas ir savo šeimas“. Po šių kunigo žodžių nuskaidrėjo į Kristaus Paaukojimo šventę susirinkusių žmonių veidai. Pašventinus Grabnyčios žvakes, pasibaigus šv. Mišioms, skambant iškilmingai kalėdinei melodijai (vargonavo maestro Kornelijus Pukinskis) buvo pagarbiai uždaryta prakartėlė...

Ir vėl šv. Mišias kun. S. Toleikis užbaigė žodžiais: „O dabar, mielieji, ramūs eikite į namus. Tegul jus visus lydi Dievo palaima. Žiūrėkite, nesusirkite, nes sveikata irgi brangi Dievo dovana...“ Tokius žodžius dažnai girdi Šilalės šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos tikintieji iš savo didžiai gerbiamo ir  mylimo  klebono kun. S. Toleikio ne tik šventadieniais, bet ir eiliniais vakarais. Kai kam gali atrodyti, kad tai mažmožis, tačiau jis labai nuskaidrina žmogaus sielą.

Šiuo visam pasauliui sunkiu ekonominiu metu žmogus netgi į bažnyčią ateina paniuręs ir susikrimtęs, tarsi pats savęs klausdamas: o kas bus toliau?.. Žinia, katalikas nusiraminimą randa, žvelgdamas į bažnyčios altoriuje esantį tabernakulį, aktyviai dalyvaudamas šv. Mišiose, išklausydamas Šventojo Rašto skaitinius, kunigo homiliją. Telšių vyskupijos Šilalės dekanato tikintieji, tarp jų ir jaunimas, noriai įsigyja Šventąjį Raštą ir jį studijuoja. Mat dekanato kunigai savo parapijiečius nuteikė, kad tik pažįstant Šventąjį Raštą galima sustiprinti tikėjimą, priartėti prie Dievo bei Jį geriau pažinti.

 Petras PRANCKŪNAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija