2009 m. birželio 19 d.
Nr. 48
(1740)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Šilalės dekanate

Pagerbė Kiaukų kaimo mirusiuosius

TŪBINĖS. Birželio 7-ąją, sekmadienį, parapijos tikintieji savo jaukioje, gražiai sutvarkytoje Dievo Apvaizdos bažnyčioje, kurią aptarnauja iš Šilalės atvažiuojantis kunigas vikaras Kęstutis Motiejaitis, šventė net tris šventes. Buvusio žemiečio, aktyvaus kataliko pasauliečio Pranciškaus Jurgučio, dabar gyvenančio Klaipėdoje ir nuolat besirūpinančio Tūbinių bažnyčia, iniciatyva 11 valandą buvo aukojamos šv. Mišios už Kiaukų kaimo mirusiuosius. P. Jurgučio dėka buvo iš užmaršties prikeltos, atnaujintos ir gražiai sutvarkytos Kiaukų kaimo maro laikų kapinaitės.

Šia intencija šv. Mišias aukojo Šilalės dekanas klebonas kunigas Stasys Toleikis, Upynos parapijos klebonas kun. Antanas Gutkauskas, garbūs kunigai svečiai: Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės ir Rietavo Šv. Arkangelo Mykolo klebonai kunigai Vilius Viktoravičius ir Egidijus Jurgelevičius. Kartu kunigai E. Jurgelevičius ir A. Gutkauskas pašventino ir kapinaitėse pastatytą kryžių.

Tą pačią dieną įvyko ir iškilmingi Tūbinių parapijos tituliniai Dievo Apvaizdos atlaidai, kuriems puikiai pasiruošė šią parapiją aptarnaujantis šilališkis kunigas K. Motiejaitis. Itin nuoširdžiai šiuos atlaidus vedė ir homiliją pasakė Telšių Šv. Antano Paduviečio katedros vikaras Renatas Liuberskis, išvykstantis studijuoti į Italiją. Kartu buvo atšvęsta ir Tėvo diena.

Šioje šventėje gausiai dalyvavo ne tik tūbiniškiai, bet ir aplinkinių parapijų tikintieji.

    Zigmas PRANULIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija