2010 m. gegužės 7 d.
Nr. 35
(1820)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Projektą „Gimtasis kraštas:  
įvykiai ir įspūdžiai“ remia:  

  

 

Užkrečiantys pavyzdžiai

Giedojo mergaičių choras

Bronius VERTELKA

Mergaičių choras su vadove
Sandra Juzėnaite, vargonininku
Jonu Grubliausku ir kun. Rimantu
Kauniečiu prie Švč. Trejybės bažnyčios

Choro vadovė ir dirigentė
Sandra Juzėnaitė: „Choristės
mielai eina giedoti“

Motinos dieną Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčioje gausiai susirinkusiems tikintiesiems šv. Mišias aukojo ir pamokslą sakė kun. Rimantas Kaunietis, giedojo Vaikų muzikos mokyklos mergaičių choras (vadovė ir dirigentė Sandra Juzėnaitė).

S. Juzėnaitė pasakojo, jog giedoti į chorą ją pakvietė bažnyčios vargonininkas Jonas Grubliauskas, buvęs jos dėstytojas. Tapo aišku, jog moksleivės dainuoja ne vien dėl plojimų ar garbės, bet ir iš širdies.

Draugystė prasidėjo prieš porą metų per Motinos dieną. Tada maestro J. Grubliauskas pasiūlė giedoti kiekvieno mėnesio pirmąjį sekmadienį. Nors ne visada pavyksta, bet stengiamasi tam atrasti laiko.

Chore dainuoja įvairių specialybių 12–16 metų moksleivės, paskui jos savo pomėgį pritaiko kituose kolektyvuose. Kolektyve – apie 60 mergaičių (Motinos dieną giedojo apie 40). Giedoti choristės eina noriai, pakanka pasakyti, kada vyks koncertas. Jų tėveliai irgi džiaugiasi, kad dukros turiningai leidžia laiką.

„Itin  nuoširdus bendravimas užsimezgė su kun. Rimantu Kauniečiu – labai mielu, šiltu žmogumi. Patinka jo pamokslai, jaunatviškumas, todėl labai džiaugiamės mūsų draugyste“, – sakė S. Juzėnaitė.

Paskutinis choro pasirodymas šiais mokslo metais numatomas Švč. Trejybės bažnyčioje per Tėvo dieną.

Panevėžys
Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija