2013 m. rugsėjo 6 d.    
Nr. 33
(2057)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai

Kauno arkivyskupijoje

Ukmergės dekanate

Žuvienė, krepšinis ir Šv. Baltramiejaus atlaidai

Šv. Baltramiejaus atlaidų
procesija Vidiškiuose
Autorės nuotrauka

VIDIŠKIAI. Kai pradeda būriuotis gandrai, didėja pageltusių ražienų plotai, o naktys tamsios ir žvaigždėtos, paskutinį vasaros savaitgalį Vidiškių parapija švenčia didžiuosius Šv. Baltramiejaus atlaidus. Šiemet Vidiškiai šurmuliavo dvi dienas. Bendruomenės iniciatyva rugpjūčio 24 dieną, šeštadienį, vyko kultūriniai renginiai. Iš ankstyvo ryto miestelio tvenkinyje varžėsi žvejai. Nors laimikio būta nedidelio, bet iš jo virtos žuvienės užteko visiems norintiems jos paragauti. Nuo vidurdienio į Vidiškių pagrindinės mokyklos stadioną sugužėjo apie 100 sportininkų. Futbolo kamuolį spardė Ukmergės sporto mokyklos ir Vidiškių pagrindinės mokyklos jaunučiai ir jauniai, o krepšinio aikštėje vyko 3x3 turnyras. Visas sporto varžybas vainikavo kasmetinės veteranų ir jaunimo futbolo rungtynės. Visų nuostabai, po ketverių metų pertraukos 2:0 laimėjo veteranai. Popietės metu vyko mugė. Buvo galima paragauti žolelių arbatos, giros, pyragų, įsigyti megztų grožybių, gaminių iš molio, vytelių, žaislų. Šeštadienio programą baigė sveikinimai, apdovanojimai ir koncertas. Šį kartą koncertavo vietinių kultūros namų saviveiklininkai, romansus dainavo atlikėja iš Užulėnio ir jaunimo pamėgta grupė „Rockmergė“.

Pro debesis prasišvietus sekmadienio saulei, parapijos tikintieji, jų svečiai skubėjo į Vidiškių Šv. Trejybės bažnyčią, kurios altorius puošė baltų gėlių žiedai. Parapijos klebonas kun. Darius Auglys atlaidus pravesti pakvietė Kauno arkivyskupijos kurijos kanclerį mons. bažn. t. lic. Adolfą Grušą. Prieš šv. Mišias vyko procesija. Svečias pasakė pamokslą. Jame kalbėjo apie Tikėjimo metų prasmę, aiškino, kuo skiriasi pasaulietis nuo tikinčiojo, drąsino būti aktyviais tikinčiaisiais. Atlaidų proga Viešpatį šlovino vargonų muzika, susipynusi su pučiamos triūbos garsais.

Kauno arkivyskupijos kurijos kanclerio mons. A. Grušo palinkėjimas atvertė širdis tikėjimui, vieningumui, tikėkimės, atras atgarsį Vidiškių Šv. Trejybės bažnyčios parapijiečių širdyse.

Dominyka VAITKŪNAITĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija