2014 m. sausio 31 d.    
Nr. 5
(2076)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Susitiko su klebonais

Akmenės rajono vadovai ir Akmenės
dekanato kunigai (iš kairės):
Ventos klebonas kun. Andrius
Eidintas, administracijos
direktorius Apolinaras Nicius,
rajono meras Vitalijus Mitrofanovas,
Naujosios Akmenės klebonas
kun. Olijandas Jurevičius, Akmenės
klebonas kan. Egidijus Zulcas,
mero pavaduotoja Julija Juškienė
ir administracijos direktoriaus
pavaduotojas Algirdas Bučys

NAUJOJI AKMENĖ. Akmenės rajono savivaldybės vadovai – meras Vitalijus Mitrofanovas, mero pavaduotoja Julija Juškienė, administracijos direktorius Apolinaras Nicius ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Algirdas Bučys – surengė susitikimą su rajono parapijų klebonais. Susitikime dalyvavo Akmenės dekanas, Naujosios Akmenės Šv. Dvasios Atsiuntimo parapijos klebonas kun. Olijandas Jurevičius, vicedekanas Akmenės Šv. Onos parapijos kan. Egidijus Zulcas ir Ventos Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo parapijos klebonas kun. Andrius Eidintas. Kunigams papasakota apie prabėgusių metų Savivaldybės veiklą – laimėjimus ir trikdžius, kuriuos teko įveikti darbuose, naujoves. Apibūdinti šių metų pagrindiniai planai ir siekiai.

Dvasininkai išvardijo sunkumus, su kuriais susiduriama. Dažniausiai tai susiję su bažnyčių pastatų remontu, atnaujinimu, kitų religinių statinių būkle. Savivaldybė aktyviai prisideda sprendžiant šias problemas: jau padėta suremontuoti kelias bažnyčias. Pernai Savivaldybės Taryba priėmė sprendimus „Dėl pritarimo projektui „Kruopių Šv. Onos parapijos bažnyčios sutvarkymas“ ir „Dėl pritarimo projektui „Šiaudinės Švč. Mergelės Marijos bažnyčios sutvarkymas“, prie kurių bus prisidedama finansais ir kitais būdais. Didumą lėšų šioms šventovėms atnaujinti atseikės Europos Sąjungos ir Norvegijos finansinio mechanizmo paramos fondai.

Be to, pokalbyje skirta dėmesio prie parapijų veikiančių vaikų dienos centrų veiklai, diskutuota, kaip ją pagerinti. Aptartas ir Naujosios Akmenės „Caritas“ labdaros valgyklos likimas – ji įsikūrusi avariniu pripažintame Respublikos gatvės 10-ajame name, kurį ketinama nugriauti.

Pašnekesiui pakrypus apie šventes, kuriose derinami bažnytiniai ir pasaulietiniai renginiai, daugiausia kalbėta apie Naujosios Akmenės miesto 65-metį – jis bus minimas šiemet rugpjūtį, per Žolinę.

Jolanta Šiurkuvienė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija