"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2004 m. birželio 30 d., Nr. 12 (81)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Naujuoju Europos Tarybos generaliniu sekretoriumi išrinktas britas T. Deivisas

Naujasis Europos Tarybos
generalinis sekretorius
britas Teris Deivisas
EPA-ELTA nuotrauka

Britų leiboristas Teris Deivisas Strasbūre išrinktas naujuoju Europos Tarybos generaliniu sekretoriumi. Jis rugsėjo 1-ąją pakeis šias pareigas ėjusį austrą konservatorių Valterį Švimerį. Už T. Deivisą savo balsus atidavė absoliuti dauguma parlamentinės asamblėjos deputatų - 157. V. Švimeris surinko 91 balsą, o Estijos užsienio reikalų ministrė Kristina Ojuland - 51. Per paskutiniuosius rinkimus prieš penkerius metus V. Švimeris įveikė T. Deivisą.

Po savo išrinkimo ET generaliniu sekretoriumi 66 metų T. Deivisas sakė per ateinančius penkerius metus kovosiantis už Europą, kurioje žmonės taikiai sugyventų tarpusavyje. „Aš noriu Europos be sienų, kurioje niekas nebūtų skriaudžiamas dėl savo lyties, savo seksualinės orientacijos, savo tikėjimo ar savo etninės priklausomybės. Europos Taryba yra geriausia institucija šiam tikslui pasiekti“, - kalbėjo T. Deivisas. Jis ET Parlamentinei asamblėjai priklauso 12 metų ir nuo 2002-ųjų čia vadovauja socialistams.

Europos Taryba yra seniausia Europos politinė organizacija. ES, kurios būstinė yra Strasbūre, buvo įkurta 1949 metais. Ji pirmiausia kovoja už žmogaus teises, demokratiją ir teisinį valstybingumą.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija