"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2004 m. spalio 27 d., Nr. 20 (89)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Kova už tautą dviem frontais

Istorija mūsų tautą pastatė prieš dvi antitautines įtakas: prieš Rusijos globalinį mesianizmą kaimynystėje ir prieš Vakarų globalistinį kosmopolitizmą Europos Sąjungoje (ES). Priversti bėgti nuo Vakarų parama užaugintos rusiškos meškos įlindome į socialistinių kosmopolitinių ES vilkų olą. Blogiausia, kad meškos naguose dar yra pasilikę komunistinės okupacijos metų nuskurdinti ir supurvinti tautinio rūbo skvernai. Tų skvernų įsikabinęs Lietuvon „Gazprom“ dujų vamzdžiais įšliaužė Archangelsko rusas su užmoju ją valdyti.

Neaiškiais pinigais Archangelsko partiją sukūręs ir išgarsinęs neaiškus rusas, galįs Lietuvą surusinti, pasitelkė („Darbo“ skraiste prisidengusių) keliolika nežinia kaip staiga milijonieriais tapusių net lietuviškom pavardėm neaiškių verslininkų. Staiga, per keletą metų, teisėtais ir garbingais metodais praturtėti galima tik tokiame dideliame krašte kaip JAV, ir tai tik padarius kokį nors rinkai svarbų išradimą ar atradimą. Todėl tokiame neturtingame, iš komunizmo griuvėsių prisikeliančiame krašte kaip Lietuva „staigūs milijonieriai“ turėtų paaiškinti skurdžiams, kuriuos turtingus (irgi staiga) jie padaryti žada, iš kieno kišenių jų kišenėn subyrėjo milijonai litų. Antraip tenka įtarti, kad tie litai atsirado nuskurdinant skurdžius. Tad kyla klausimas – kokiais tikslais, dargi po Archangelsko vėliava, valdžion veržiasi didžturčiais staiga tapę politiniai „pilypai iš kanapių“?

Be pavojaus, kad tokie staiga praturtėti išmokę politikai gali taip pat staiga susidoroti su Lietuvos iždu, ypač su ES fondais, tokie materialistiniai politikai ypač pavojingi dar susilpninant okupanto ir taip susilpnintą tautos dvasią. Be tvirtos tautos, kaip valstybės branduolio, negali ilgai išsilaikyti ir valstybė. Tai yra vienas kovos už tautą frontas, kurio apkasuose gynimosi pozicijas turi užimti kiekvienas save lietuviu, o dargi patriotu laikąs tautietis.

Kitas, ne taip aiškus, bet taip pat grėsmingas antitautinis frontas yra ES savaime į tautinę sąmonę skverbiantis kosmopolitizmas. Pamažu gali išnykti ir tautiniai simboliai Lietuvoje, ir tautinės kalbos vartojimas Briuselyje. Jau išnyksta, pavyzdžiui, lietuviška trispalvė nuo automašinų registracijos numerių. Tai yra frontas, kuriame irgi reikia įsitvirtinti ir kovoti gynimosi pozicijose. Pirmiausia būtina suprasti, kad mes dabar esame nebe toje ES, į kurią prieš keletą metų taikėmės. Daug europiečių, ne vien mes, buvome apgauti manydami, jog yra formuojama ES pagal Nicos susitarimą, jog ES bus „laisvos rinkos“ nepriklausomų valstybių draugiško bendravimo sąjunga, nors ir čia jau buvo užslėpta supervalstybės iš galingo centro Briuselyje išsivystymo daigų. Tokie daigai pamažu, globalistų patyliukais laistomi ir tręšiami, klestėjo nuo pat 1957 metų „Romos Sutarties“. Įsidėmėtina, kad jau 1955 metais JAV, Konektikuto valstijos Stamfordo mieste, globalistų priedangos vietinės organizacijos konferencijoje buvo svarstomas…ES klausimas. 1955 metais!

Panašų tarptautinį kūrinį – „Free Trade Area of the America“ (FTAA) – bandoma sukurti ir Amerikos žemyne, panaikinant Pietų ir Šiaurės Amerikos valstybių sienas ir tautų skirtumus. Todėl 2004 m. rugsėjo 6 d. (specialioje) laidoje apie FTAA buvo išspausdintas mano (keturių puslapių) straipsnis, pavadintas „The New European Soviet“. Tai yra įspėjimas JAV patriotams ginti savą Konstituciją ir valstybę nuo FTAA steigėjų, nes tai pamažu išvirstų į tai, į ką virsta ES. Įsidėmėtina, kad mano straipsnio pavadinimas paimtas iš buvusio SSRS diktatoriaus M.Gorbačiovo 2000-aisiais Londone padaryto pareiškimo, kad ES bus „naujas europinis sovietas”, įvykdysiantis jo „bendrų europiškų namų“ („nuo Atlanto iki Uralo“) viziją. Tad nuostabu, kad kai kurie lietuviški Maskvos globalizmo siekimu apkaltinti pagrindo teikę ir teikią antieuropiniai neva „antiglobalistai“ taip smarkiai priešinosi Lietuvos narystei NATO ir ES. Galėjo palaukti Gorbio „vizijos“ išsipildymo ir nesipriešinti ES.

Deja, Lietuvos patriotai ir laisvės mylėtojai dėl ES narystės turėjo sunkią problemą. Kad išsprūstume iš MS (Maskvos sąjungos) traukos, teko pasirinkti kovą už tautą ir Lietuvą, laisvomis rankomis atsidūrus ES viduje. Kaip jau prieš keletą metų esu rašęs ir viešai sakęs, bet kuriuo atveju privalome stiprinti tautinę dvasią ir tikėjimą bei spirtis net per ES antireliginės ir antitautinės Konstitucijos nepatvirtinimą. Yra tokių balsų ir kitose ES narėse. Ypač įsidėmėtinas Didžiosios Britanijos stiprus pasišiaušimas prieš Briuselio tironiškas tendencijas.

Tad mūsų laisvės kova dar nebaigta. Dabar turime kovoti dviem frontais ir tėvynės labui laimėti.

Vilius BRAŽĖNAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija