"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2005 m. vasario 23 d., Nr. 4 (97)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

V.Adamkus pakvietė V.Juščenką atvykti vasarą ilsėtis Nidoje

Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos
prezidentai (iš kairės)
Aleksandras Kvašnievskis,
Viktoras Juščenka bei Valdas
Adamkus Zagrebe
Džojos Barysaitės
(ELTA) nuotrauka

Prezidentas Valdas Adamkus penktadienį Kroatijos sostinėje Zagrebe dalyvavo trišaliame susitikime su Lenkijos prezidentu Aleksandru Kvašnievskiu ir Ukrainos prezidentu Viktoru Juščenka. V.Adamkus pakvietė Ukrainos prezidentą V. Juščenką atvykti su darbo ir poilsio vizitu į Nidą šią vasarą. Pakvietimas buvo priimtas.

Trišaliame Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos vadovų susitikime buvo aptarta tolesnė dvišalių ir trišalių ryšių plėtra. Prezidentai kalbėjosi apie Ukrainos integracijos į Europos Sąjungą perspektyvas, NATO ir Ukrainos bendradarbiavimo galimybes. Valstybių vadovai konstatavo, kad bus tęsiamas trišalis bendradarbiavimas prezidentų, parlamentų bei vyriausybių lygiu.

„Lietuva buvo ir išlieka patikima Ukrainos rėmėja jos kelyje į Europos šalių bendruomenę“, - sakė prezidentas V. Adamkus. Lietuvos vadovas penktadienį Zagrebe dalyvavo naujai išrinkto Kroatijos prezidento Stepano Mesičiaus inauguracijos ceremonijoje. V. Adamkus pasveikino antrajai penkerių metų kadencijai išrinktą šalies vadovą. Inauguracijos iškilmėse dalyvavo vienuolikos valstybių prezidentai.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija